Bahçeli: Ülkücü düşmanlığı hortlatılıyor

MHP lideri, Bahçelievler Katliamı hükümlülerinin serbest bırakılmasına gösterilen tepkileri eleştirdi.

Milliyet

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 12 Eylül öncesinde işlenen cinayetler nedeni ile hüküm giyen Bahçelievler Katliamı davası sanıkları gibi ülkücülerin serbest bırakılması ile ilgili olarak, “Meclis’te saygı duyulması gereken bir karar alınmış ve bu doğrultuda irade tecelli etmiştir. Ve geçmişteki üzücü hadiselerden dolayı demir parmaklıklar ardında tutulan bazı kişilerin cezalarının infazı durdurularak serbest kalmaları mümkün olmuştur” dedi.
Bahçeli, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. 12 Eylül öncesinde işledikleri cinayetler nedeniyle cezaevinde tutuklu bulundukları sırada 3. Yargı Paketi kapsamında yapılan yasal değişiklikle tahliyelerine karar verilen bazı ülkücülerin çeşitli muamele ve hakarete maruz kaldığını söyleyen Bahçeli, şunları kaydetti:  “Öz ve özet olarak, 12 Eylül öncesinde Marksist ve bölücü kesimin sayısız cinayetleri anayasal düzene karşı işlenen tek suç kategorisine sokularak yalnızca bir cezaya çarptırılması, buna karşılık ülkücülerin suçlanmasına neden olan her olayın adli suç kapsamına alınarak ayrı ayrı değerlendirilmesi geçmişte haksız ve eşitsiz bir uygulamanın ortaya çıkmasına neden olmuştur.” Meclis’in aldığı kararla haksızlığı ortadan kaldırdığını ifade eden Bahçeli, “Meclis’te saygı duyulması gereken bir karar alınmış ve bu doğrultuda irade tecelli etmiştir. Ve geçmişteki üzücü hadiselerden dolayı demir parmaklıklar ardında tutulan bazı kişilerin cezalarının infazı durdurularak serbest kalmaları mümkün olmuştur” dedi.

 


‘Monte edilmiş Bakan’
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın tutuklu ülkücülerin serbest bırakılması ile ilgili, “Vicdan azabı çekiyorum” sözlerini değerlendiren Bahçeli, “Hükümetin ideolojik nakille monte edilmiş bir bakanı, serbest kalanlar için kullandığı ifadelerde gerçekten samimiyse gereğini yapıp görevinden istifa etmesi erdemli bir davranış olarak değerlendirilecektir” ifadelerini kullandı.

Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri