Bahçeli: Orada Başbakan yok

Hakkari'de sözde miting yapıyor ve Sayın Başbakan 'Bu kepenkler zorla kapattırılıyor' diyor. Onların kim olduğunu biz biliyoruz.

Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünü korumayı, güvenliğini sağlamayı unutan bir insan olarak konuşuyor. Bunu diyorsanız orada devlet yok, orada vali yok, orada başbakan yok demektir. Ülkeyi anarşi ve terörizm sokaktan yönetiyor. Sen de bayramlık bir kişi olarak oraya gelmişsin, sokaktan yönetimlerin itibarını artıran gaflet konuşmaları yapıyorsun.MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Tayip Erdoğan’ın “Asimilasyon olayı bitmiştir” sözlerine, “Başbakanın sözleri 25’er yıldan üç neslin değiştiği anlamını getiriyor. Türkiye’de üç nesil asimile edildiyse, o zaman bunlarla sorunu olanlar nereden geldiler, Suriye’den mi geldiler?” dedi. Isparta mitingine giderken bir grup gazeteci ile sohbet eden Bahçeli, şunları söyledi:

Suriye’den mi geldiler

“Başbakanın dediğine göre AKP 9 yıldır iktidarda olduğuna göre onlardan önceki 79 yıl, asimilasyon uygulanıyor. Bu 25’er yıldan üç neslin değiştiği anlamına geliyor. Bu durumda Türkiye’de kimsenin kimliği ile bir meselesi olmaması gerekir. Kimsenin Türkçe dışında bir dil bilmemesi gerekir. Kimsenin ‘Ne mutlu Türküm diyene’ ile bir sorunu olmaması gerekir. Türkiye’de üç nesil asimile edildiyse, o zaman bunlarla sorunu olanlar nereden geldiler, Suriye’den mi geldiler?”

Yüce Divan’da şiir okunacak

Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın miting alanlarında şiir okumasını da esprili bir şekilde eleştirerek, “Biz kendisini Yüce Divan’a gönderdiğimizde hakkında çıkan karar da şiir gibi olacak. Hakkında verilen karar da Yüce Divan da şiir gibi okunacak” dedi. Bahçeli, dün Isparta, Burdur ve Antalya’da yaptığı mitinglerde ise vatandaşlara özetle şöyle seslendi: “Siyasi iktidar Türkiye’yi bir kutuplaşmaya, cepheleşmeye sürüklemek isteyerek, gerilim stratejisiyle varlığını devam ettirmek istemektedir. Türkiye’yi bir kaos ortamına sürüklemiştir. Fakat bunların hiçbirini Sayın Recep Tayip Erdoğan kabullenememektedir. Çünkü tek başına iktidar olmanın ne anlama geldiğini anlayamamıştır. Kerameti kendisinde görmüş, büyük bir gurur ve herkesi aşağılayan ifadelerle siyaseti argolaştırarak, Türk milletinin sahip olduğu her türlü milli ve manevi değerleri tahrip ederek ülkeyi yönetmeye gayret göstermiştir; ama bunda başarılı olamamıştır.

İhanet yolunu  anlatmıyorsun

 

İktidar olduktan sonra okyanus ötesi, AB dayatmaları, PKK talepleri, Demokratik Toplum Kongresi kararları, Abant toplantıları veya yeni Anayasa Platformları’nda şekillendirdiğiniz ve Türkiye’yi iki dilli hayata demokratik özerkliğe, federasyona ve nihayetinde bölünmeye götürecek ihanet yolunu niye anlatmıyorsun?

Ülkeyi terör sokaktan yönetiyor

Hakkari’ye gitmiş meydanın hepsi güvenlik gücü mensuplarıyla doldurulmuş. Bir iki tane aşiret mensubunu da ön safa koymuşlar, orada sözde miting yapıyor ve Sayın Başbakan ‘Bu kepenkler zorla kapattırılıyor’ diyor. Onların kim olduğunu biz biliyoruz. Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünü korumayı, güvenliğini sağlamayı unutan bir insan olarak konuşuyor. Bunu diyorsanız orada devlet yok, orada vali yok, orada Başbakan yok demektir. Ülkeyi anarşi ve terörizm sokaktan yönetiyor. Sen de bayramlık bir kişi olarak oraya gelmişsin, sokaktan yönetimlerin itibarını arttıran gaflet konuşmaları yapıyorsun.

Orada kepenkleri indirtenler senin Habur’da karşılayıp tören yaptığın, PKK’nın siyasallaşması sürecinde demokratik açılım zırvası ile gidip müzakereye oturduğun ihanet odaklarının teröristleridir. Türkiye’nin Başbakanı olarak bu durumdan şikayet ediyorsan, Türkiye’yi sen değil sokak yönetiyor demektir.

Demirel’in adını ağzına alamazsın

Öbür taraftan bu ülkeye hizmet etmiş ne kadar siyasetçi varsa onları utanmadan aşağılıyorsun. Onların hizmeti kadar hizmetin ortada yokken var olan hizmeti niye inkar ediyorsun? Van’da İnönü’yü sorgulayamazsın, Hakkari’de, başka yerlerde Süleyman Demirel’in adını ağzına alamazsın. Kendisinden önceki hizmeti hep inkar ediyor.

9 yılda nasıl servete kavuştun

Ya havadasın ya havaalanındasın. Arada sırada göründüğün zaman da TOKİ’nin açılışlarında ‘Ana’ uçağında, ‘Baba’ uçağında helikopterlerle halkın arasında değil, üzerinden Türkiye’yi dolaşıyorsun. Gerçeği yaşamıyorsun. Geçmişte altı delik ayakkabı ile yürüdüğünü söylüyorsun, simitle geçindiğinden bahsediyorsun, Kasımpaşa’da top koşturduğundan bahsediyorsun, fukaralığı istismar ediyorsun, yoksulluğu sömürüyorsun; ama aradan geçen 9 yılda nasıl servete kavuştuğunun hesabını da vermekten kaçıyorsun.”

Yeni divan seçimden sonra

BAHÇELİ, istifalardan sonra boşalan Başkanlık Divanı üyelikleri için seçimin ne zaman yapılacağına ilişkin soruları da yanıtladı. Bahçeli, “Böyle devam etmeye parti tüzüğü açısından bir sorun yok. Yeni üye seçiminin seçimlerden sonra yapılmasının daha doğru olacağını düşünüyorum” dedi.

Püskevitler Devlet  Amca’dan

Bahçelİ’yi miting alanına girişte Demokrat Parti Isparta İl Başkanı Hüseyin Dede çiçekle karşıladı. Isparta CHP Milletvekili adayı, eski Isparta Valisi Ali Haydar Öner de MHP Liderine çiçek verdi. Bahçeli konuşurken miting alanında ‘Yaralı bozkurdu bırakıp kaçacak kadar alçak değiliz, Yanındayız’ pankartı dikkat çekti. Bahçeli Isparta’ya girerken Süleyman Demirel Üniversitesi’nin önündeki bir üst geçitte “Ne kaset, ne ihanet, millet için devlet, asla yalnız değilsin, sen yeter ki emret... Bozkurtların’ yazılı dev bir pankart asıldı. Bahçeli çocuklara büskivi arası lokumlardan oluşan “püskevit”ler dağıttı.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/17851897.asp?gid=381

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri