Bahçeli: "Geçen yıl bize ret yanıtı verildi"

Bahçeli: Kadir için geçen yıl bize ret yanıtı verildi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP olarak, Dünya Uygur Kongresi Başkanı Rabia Kadir'in Türkiye'ye gelmesi ve vize verilmesi için geçtimiz yıl Dışişleri Bakanlığı nezdinde girişimde bulunduklarını, ancak “zamanı değil” denilerek “ret” yanıtı aldıklarını açıkladı.

Bahçeli, dün yaptığı yazılı açıklamada, siyasi sermayesi tükenen Başbakan'ın çaresizlik çırpınışları içinde çamur siyaseti yaptığı ve hezeyandan hezeyana koştuğunu savundu.

Kuş dili mi konuştun?
AKP'nin 7 yıllık iktidarı döneminde Uygur Türkleri için ne yaptığını soran Bahçeli, Erdoğan'ın G-8 toplantısında dünya liderleriyle konuyu görüştüğü açıklamasını anımsatarak, “Hassasiyet ve beklentilerini ayaküstü sohbetlerde mi dünya liderlerine aktarmıştır? Bu konuda ne söylemiş, kuş dili mi konuşmuştur?” dedi.

'Devreye girdik'
Bahçeli, MHP olarak, Dünya Uygur Kongresi Başkanı Kadir'in Türkiye'ye gelmesi ve vize verilmesi için geçtimiz yıl Dışişleri Bakanlığı nezdinde girişimde bulunduklarını vurgulayarak şunları kaydetti:
“Bu girişimimize cevaben, Çin'in hassasiyeti nedeniyle ve özellikle BM Güvenlik Konseyi üyeliği seçimleri öncesi bu konunun şimdilik gündeme getirilmesinin doğru olmadığı bildirilmiştir. Başbakan bu konuyu Dışişleri Bakanlığı'ndan araştırabilecektir. Başbakan, Kadir'e vize verilebileceğini bizzat açıkladığına göre, şimdi merak ettiğimiz husus bugüne kadar Türkiye'ye gelmesi sakıncalı bulunanlar listesinde yer alan Raiba Kadir'e vize verilmesi için ABD'deki dış temsilciliklerimize talimat gönderilmiş midir?”

Milliyet


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri