Bahçeli: Eyalet küfürdür, azgınlıktır

MHP lideri Devlet Bahçeli, grubunda konuştu. Çözüm sürecini sert bir dille eleştiren Bahçeli, AK Parti'yi hainlik ve azgınlıkla suçladı. Eyalet sistemini bölücülük olarak nitelendiren Bahçeli, Erdoğan'a başı kesilen paşa ile gönderme yaptı.

 

Türkiye'nin kobay bir ülke konumuna düşürüldüğünü söyleyen Bahçeli, "Hem iç hem de dış faktörler devreye girmiştir. Sahip oldukları gazete ve televizyon imkanlarını tamamen iktidar yandaşlığına vermiş, kalemlerini kiralamış aydın geçinen ama tamamen karanlık olan yazarların çizerlerin elindedir. Türkiye bugünkü şartlarda özellikle medya aracılığıyla özerklik, farklı dilde eğitim gibi şartlar iktidar ve yandaşları tarafından ortaya atılmaktadır. PKK ile birlikte gerçekleştirdiği sözde çözüm ve barış çağrılarının kabullendirilmesi, savunulması ve toplum ölçeğinde yayılması amacına matuf olan süreç mekanizmasının içinde şidddeti lafta eleştirip esasta benimseyen sivil toplum kuruluşları vardır" diye konutuştu. 

ERDOĞAN'A TEPEDELENLİ ALİ PAŞA GÖNDERMESİ

Osmanlı'nın yanlıştan dönerek eyalet sisteminden vazgeçtiğini söyleyen Bahçeli, "Başbakan ve AKP'li yöneticilerin iki vahim eksikliği var. Birincisi tarih bilmemeleri ikincisi ise milleti anlamamalarıdır. Bizim tarihe bakışımız ile başbakan ve partisini bakışı ile büyük bir farklılık vardır. Çünkü biz Türk tarihine kimlikçi ve menfaatçi, işgalcileri kutsayan bir ilkellikle değil milliyetçi şuurla bakarız. Kutlu ceddimizi bölünmeye alet etmek, dönemsel olarak uygulanan ama daha sonra vazgeçilen bazı yönetim biçimlerini bugüne kadar taşıyarak gerekçe oluşturmak, en hafif deyimle zihinsel özürlülüktür. Osmanlı'da bir dönem uygulanan daha sonra kaldırılan eyalet sisteminin nelere yol açtığını, hangi isyan ve kalkışmalara neden olduğunu bilmeyecek kadar tarih bilgisinden yoksundur. Osmanlı Devleti'ni fikri ve fiziki bakımdan bölmek isteyen batılı güçler Lazistan veya Kürdistan gibi sözde eyaletler adı altında yeni coğrafi bölge ve suni bir kimlik oluşturmanın tertibine soyunmuşlardır. Ancak bu uzun sürmemiş ve yürürlükten kaldırılmıştır. Bölücülüğe yeltenenleri dar ağacında sallandırmış, toprak bütünlüğünü sağlamak için can vermiş ve can almıştır. Bir çakıl taşının muhafazası için bile ordular seferber edilmiştir. Tarihten örnek alacaksa Erdoğan'a tavsiyemiz Hamam tellağı Patrona Halil'dir. Yenilik düşmanı Kabakçı Mustafa'yı okuması ve gövdesi ile başı başka yerde bulunan Tepedelenli Ali Paşa'yı anlamasını istiyorum" diye konuştu.

BU YAPILAN KÜFÜRDÜR, AZGINLIKTIR

AKP'nin azgınlık ve küfür içinde oludunu söyleyen Bahçeli, Eyalet sistemini sert dille eleştirdi. Bahçeli, "Eyalet sistemi tam anlamıyla fedaral bir sistemdir. AKP hükümeti Türk devletinin her niteliğini sarsmaya ve yerinden oynatmaya yüzsüzce, edepsizce cüret etmiştir. Artık mızrak çuvala sığmamaktadır. Başbakan Erdoğan, terörist Öcalan ile birlikte aynı kundakta pışpışlanan kanlı ve felaket elçileri haline gelmişlerdir. Böylesi bir tavır ihanettir, hainliğin ötesidir. Erdoğan'ın sözleri ve düşünceleri suçtur ve büyük bir rezalettir. Erdoğan bilmez midir ki cumhuriyeti yıkmak, Türkiye'yi etnik coğrafi bölgelere ayırmak, kurulu düzenimizi çatlatmak küfürdür, düşmanlıktır ve azgınlıkla eşdeğerdir. Türk milleti bölücü, federasyoncu, terörist meraklısı bir başbakana daha ne kadar tahammül edecek? AKP'ye oy vermiş kardeşlerim gidişata tepki göstermeli, ses vermeli ve mutlaka gelişmelere söyleyecekleri birşeyleri olmalıdır. Kendisi Lazistan ve Kürdistan'ın varlığını söylemiş bizim de bunu görmezden geldiğimizi iddia etmiştir. Daha ileriye giderek bizim etnik mücadele verdiğimizi milletimizin karşısında utanmadan, sıkılmadan yalan sözlerle belirtmiştir" dedi.

AKP'NİN BARIŞI TÜRKİYE'NİN BÖLÜNMESİ MİDİR?

Erdoğan'ın çözüm sürecinde ne sözler verdiğini soran Bahçeli, "Akıllara imralı canisine ve PKK'ya ne söz verdiği geliyor. Başbakan Erdoğan ne söz vermiş bunu açıklamalıdır.Başbakan Erdoğan, eyalet sisteminin güçlü devletlerde sorun yaratmayacağını görmelidir. Erdoğan, konuşmalı, milletimize cevap vermelidir. AKP'nin barışı Türkiye'nin bölünmesi midir? Bu kafa yapısıyla Türkiye nereye kadar gidecek? Böylesi bir tavır, ihanettir ve hainliğin ötesidir. İktidarın yaptığı düşmanlıktır, azgınlıktır. Türkiye böyle bir başbakana ne kadar daha tahammül edecek. AKP'ye oy veren kardeşlerim ses verin. Başbakan Türkiye'yi bölmek için mi destek istemiştir" diye konuştu.

TÜRKİYE SÖMÜRGE ARTIĞI DEĞİLDİR

Türkiye'nin hain tuzaklarla kuşatıldığını ifade eden Bahçeli, " Ortada ne üniter devlet ne de milli devlet kalmayacak. Tarihi ihanete hazırlanan bütün odaklara şunları söylemek isterim. Anadolu tesadüfen devlet olmuş bir coğrafyanın adı değildir. Türkiye Cumhuriyeti sömürge artığı değildir. Türk milleti tesadüfen zühur etmiş alt kimlik değildir. Milli kimlik ve şuurun tecelli ettiği ve yükseldiği tanımı ve ifadesidir. Ülkemiz kısır bir döngünün içine hapsedilmiş durumdadır. Bugün özellikle medya aracılığıyla demokratik özerklik, bölgesel yönetim, eyaletleşme, federalizm, yerel sembol ve farklı dillerde eğitim gibi kabul edilemeyecek teklifler iktidar ve bölücü ortakları tarafından tartışmaya açılmış haldedir" dedi. 

Eyalet sisteminin küfür ve azgınlık olduğunu söyleyen Bahçeli, "Erdoğan, güçlü devletlerde sorun ve endişe yaratmayacağını 2023'te de başbakan olursa bunu önereceğini soğukkanlılıkla söylüyor. Anlaşılan bu şahsiyet aklını peynir ekmekle yemiş ve bitirmiştir. Erdoğan, Türkiye'nin üniter yapısından aşırı derecede huzursuzdur. Milleti ayıran ve etnik kimlikleri coşturan bu zihniyet Türkiye'nin nelerinden ödün vermeyi göze almıştır?" diye sitem etti. 

ZANNEDERSİNİZ 40 BİN KİŞİNİN KATİLİ DEĞİLLER

PKK'nın meşru bir aktör olarak gösterildiğini ifade eden Bahçeli, "Teröristler güya sınır dışına çıkmak için TBMM'nin kanun çıkarmasını şart koşmuştur. PKK'ya hukuki bir çerçeve oluşturulması kurnaz ve küstahlıktır. PKK, TBMM taragından meşru bir aktör olarak görülmek istiyor. PKK öylesine bir cesarete kavuşmuştur ki legal bir örgüt gibi hareket etmeyi kendisine hak görmüştür. Zannedersiniz 40 bin kişinin katili değildir. PKK'yı böyle şımartan AKP hükümetidir. Başbakan Erdoğan silahla sınır dışına çıkılmasına karşı çıkmış "Silahsız gitsinler" demiştir. Böylece silahsız teröristlere güvenlik güçlerimizin müdahale etmeyeceği açıklamasına ihtiyaç duymuştur. Yani şarkı söyleyerek, geldikleri gibi güle oynaya çıkacaklar. Yaptıkları yanlarına kar kalacak" diye konuştu. 

AKP'nin hesap vereceğinin altını çizen Bahçeli, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

MEHMETÇİĞİMİZ BUNA NASIL KATLANACAK

Başbakan'a göre tek mesele silahtır. Silahını bırakan terörist aklanmış olacaktır. Silahsız olurlarsa güvenlik güçlerimizin gözü önünde ilk fırsatta tekrar gelmek üzere elini kolunu sallaya sallaya gideceklerdir. Mehmetçiğimiz bu zillete nasıl katlanacaktır? Şehit aileleri, gazilerimiz bu müptezelliğe nasıl dayanacak, katillerin uğurlanmasını nasıl kabul edecektir?

BİZİM AÇIMIZDAN TEK ÇIKIŞ

Teröristlerin tek suçu silah taşımak mıdır? Döktükleri kanlar ne olacaktır? Başbakan Erdoğan PKK'ya genel af vaat ettiğinin farkında mıdır? PKK'lılar ülke dışına göstere göstere giderken hangi hukuk kuralı uygulanacaktır? Başbakan'a tavsiyemiz teröristler giderken arasına karışması ve dönmemek üzere gitmesidir. Bizim açımızdan tek çıkış silahları güvenlik güçlerine teslim etmesi ve hukuk önünde yargılanmalıdır.

 

Kaynak: Haber7

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri