Bahçeli çok sert

ERDOĞAN’A: Başbakan’ın hikmetinden kuşku duyulmamalı, adanmışlıkla 2012 Model Führer alkışlanmalı CHP’ye: Geçmişte AKP’yle yıkım projesini konuşmadık, bugün de CHP’yle çöküş planını konuşmayız BASINA: Tasma sözüne tüm basın tepki gösterebilseydi

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP’ye yüklendi. İşte Bahçeli’nin konuşmasından mesajlar...

* CHP’NİN ÖNERİSİ: Ne büyük bir tesadüftür ki CHP de Adalet ve Kalkınma Partisi’nin peşi sıra gitmekte, BDP ile de birleşerek bölücülüğün şeytan üçgenini oluşturmaktadır. CHP’nin yaklaşım ve önerileri PKK maşalarıyla ve İmralı canisinin saçmalıklarıyla neredeyse bire bir aynıdır. PKK ağzı, bölücü lügati, bölünme parolasının şifreleri CHP tarafından sahiplenilmiştir. Ne acıdır ki, AKP, CHP, BDP ve PKK el ele vermiş, Türk milletine ölüm tarlaları açmak amacıyla amansız bir yarışa girmişlerdir. Bu açıdan bizim hiç kimseyle sözde Kürt sorunu bağlamında görüşecek ve fikir alışverişinde bulunacak bir niyetimiz ve merakımız yoktur. Bu itibarla biz geçmişte Adalet ve Kalkınma Partisi ile yıkım projesini konuşmadık, bugün de CHP ile çöküş planını konuşmayacağız.

 


* TASMA YANITI: (Başbakan Erdoğan’ın gazetecileri hedef alan tasma sözüyle ilgili olarak) Tasmanın kime takıldığı, hangi canlıyla ilgili olduğu hepimizce bilinmektedir.
Bizim için mühim olan öncelikli husus, bu ağır sözlere kimsenin çıtının dahi çıkmamış olması ve kimsenin üzerine almamasıdır. Bize göre bu itham ve iğrenç benzetme medyanın kucağına atılmıştır. Biz beklerdik ki Başbakan’ın sözlerine taraflı tarafsız tüm basın ve yayın organları ve kalem sahipleri aynı anda refleks ve tepki gösterebilseydi. Ancak tasmadan alınganlık göstermeyenler, birbirini işaret etmeye ve ’ben değil sensin’ yarışına girmişlerdir.

* 2012 MODEL FÜHRER: Toplumun her kesimi, Hükümet’in uygulamalarından, ilkel ve hoşgörüsüz yönetim anlayışından rahatsız ve endişeli. Başbakan ve Hükümetine göre kimse AKP’nin kararına karşı gelmemeli, karşı çıkmamalıdır. Uysallık, itaat, kayıtsızlık, dağınıklık, komutla hareket ve sürü psikolojisi herkese hakim olmalıdır. Başbakan Erdoğan’ın hikmetinden kuşku duyulmamalı, tam bir adanmışlıkla ’2012 Model Führer’ alkışlanmalı ve onaylanmalıdır.

* KÜRTAJ VE SEZARYEN: Başbakan’ın, gündem kaydırmak ve saptırmak sinsiliğiyle yaptığı ipe sapa gelmez benzetmeleri maalesef her şeyin önüne geçmiş durumdadır. Bilhassa ’her kürtaj bir Uludure’dir’ teşbihi hiçbir şekilde izah edilemeyecek ve her tarafa çekilebilecek sakıncalarla ve garabetlerle doludur. Madem her kürtaj bir cinayettir, bu durumda sormak lazımdır ki Başbakan Erdoğan 9,5 yıldır nerededir ve bu cinayete neden göz yummuştur? Kürtaja cinayet diyen Başbakan, 2004 yılında serbest bıraktığı zinayı nasıl açıklayacak ve bu konudaki sicilini nasıl temize çıkaracaktır? 

Milliyet
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri