Aytaç Durak suç uyduruyor

Aytaç Durak suç uyduruyor

Mersin Adliyesi'nin şantiyesinde 60 günlük bir gecikme var. Mersin'e resmi görevle gittik. Mersin Başsavcısı, Adalet Komisyonu Başkanı ile şantiyeye gittik. Oradan lojman inşaatına baktık. Akşam Mersin Valisi'ni ziyaret ettik. Sabah Ankara'ya döndük. Bu arkadaşlar faraziye ile uğraşıyorlar. Bunun dışında başka bir şey yok. Adana Bölge İdare Mahkemesi Başkanı, beni havaalanından aldı, resmi araçla Mersin'e götürdü. Sonra da Adana'ya döndü. Akşam yemeğine katıldıktan sonra döndü. Şantiyeyi gezerken de yanımızdaydı.
Adana Bölge Mahkemesi, Mersin'deki idari yargının da temsilcisidir. Ben idari yargı kökenli birisiyim. Bu nedenle Adana'ya gelirken Adana Başsavcısı yerine Adana Bölge İdare Mahkemesi'ni aradım. Olay bundan ibaret. Bu iddialar sürecekse, ben de Durak hakkında dava açarım. Çünkü suç uydurma gibi bir konudur o. O hâkimler benim lafımla, bakanlığın talimatıyla karar verecek insanlar değil. Bu Türk yargısına yönelik bir ithamdır.”
Durak'ın iddiasını Meclis'e taşıyan MHP'liler, Kökçam'ın Adana Bölge İdare Mahkemesi Başkanı ile çekilmiş fotoğrafları bulunduğunu belirterek, yargı üzerinde baskı kurulduğunu öne sürdü. İddiaları TBMM Genel Kurulu'nda yanıtlayan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, şunları söyledi:
“Müsteşar Yardımcısı Kökçam'ın Adalet Bakanlığı'ndaki görevi, adalet sarayları ve inşaatlarıyla ilgilidir. İşi gücü arazidedir. İstanbul'da problem varsa oraya, Mersin'de varsa oraya gider. 19 Nisan'da Adana havaalanını kullanmış, şehir merkezine girmeksizin Mersin'e gitmiştir.”
Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri