Ayrıştırılan Okul Yöneticilerine "Becayiş" talebi

Ayrıştırılan Okul Yöneticilerine "Becayiş" talebi

Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer, Genel Teşkilatlanma Sekreteri Murat Bilgin, Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri Ramazan Çakırcı Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’e ziyarette bulundu.

Ziyarette Bakan Yardımcısı Erdem’e 4+4+4 eğitim sisteminin yol açması muhtemel sonuçları hakkında önerilerimizi sunan Ahmet Özer, yeni sistemle birlikte bağımsız ilkokul veya ortaokula dönüştürülecek olan ilköğretim kurumlarında halen yöneticilik yapanların kazanılmış haklarının korunması gerektiğini belirtti.

Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’e İlettilen Rapor İse Şu Şekilde:

- Yeni sistemle birlikte bağımsız ilkokul veya ortaokula dönüştürülecek olan ilköğretim kurumlarında halen yöneticilik yapanların kazanılmış hakları korunmalıdır.

- Ayrıştırılan okulların idarecilerine isteğe bağlı karşılıklı yer değiştirme (becayiş) imkânı tanınmalıdır.

- Nitekim Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumu Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmelik kapsamında zorunlu yer değiştirme suretiyle atamalarında öngörülen çalışma süresi dikkate alındığında en geç 5 yıl sonra sorun ortadan kalkacak; zorunlu yer değiştirme kapsamında çözüm nihai olarak sağlanmış olacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri