AYM’nin Rektör Atamalarıyla İlgili Verdiği ‘iptal’ Kararı Bir Fırsat Olmalıdır

Genel Başkanımız Talip Geylan, Anayasa Mahkemesi’nin rektör atamalarıyla ilgili verdiği ‘iptal’ kararının bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini kaydederek, “Her zaman söylediğimiz gibi, üniversitelerimiz, her anlamda ve her alanda olduğu gibi...

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Anayasa Mahkemesi’nin rektör atamalarıyla ilgili verdiği ‘iptal’ kararının bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini kaydederek, “Her zaman söylediğimiz gibi, üniversitelerimiz, her anlamda ve her alanda olduğu gibi, ülkemizde demokrasi anlayışının yerleşmesi ve toplumda demokrasi kültürünün içselleştirilmesinde de lokomotif görevi görecektir.” dedi.

Genel Başkan Talip Geylan açıklamasında şunları söyledi:

“Anayasa Mahkemesi’nin rektör atamalarıyla ilgili verdiği iptal kararını bir fırsat olarak değerlendirelim!

Her zaman söylediğimiz gibi, üniversitelerimiz, her anlamda ve her alanda olduğu gibi, ülkemizde demokrasi anlayışının yerleşmesi ve toplumda demokrasi kültürünün içselleştirilmesinde de lokomotif görevi görecektir.

Bu itibarla, rektör atamalarının, tüm üniversite çalışanlarının hür iradeleriyle gerçekleştirilecek seçimlerle yapılmasını sağlamamız elzemdir.

Her fırsatta liyakat vurgusu yapan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın bu makul beklentiye kayıtsız kalmayacağına inanıyorum.” dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri