Aykut Kocaman, resmi sözleşmeye imza attı

Fenerbahçe'de teknik direktörlüğe getirilen Aykut Kocaman, başkan Aziz Yıldırım'ın da katıldığı törenle resmi sözleşmeye imza attı.


Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı 1907 Tribünü'nde gerçekleştirilen törene kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve Aykut Kocaman'ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Törende ilk olarak açıklamalarda bulunan başkan Aziz Yıldırım, tüm yetkileri 3 yıl içinde vermeyi düşündüklerini; ancak erken gerçekleştiğini söylerken, başarılı teknik adamın aynı zamanda sportif direktörlük görevini de sürdüreceğini dile getirdi.

Aziz Yıldırım, Kocaman'ın camia tarafından ne kadar çok sevildiğine değinerek, "3 yıl sonraki beklentimizin bugün olması da memnuniyet vericidir. 17 şampiyonlukta bir yerli hocamız Mustafa Denizli'yle gelmişti. Ancak biz de Türk hocalara önem vermemiz gerektiğini biliyor, başarılı olmasını istiyor, kendisine inanıyoruz. Bilgi ve karakter anlamında Fenerbahçe'ye çok şey katacaktır. Bunu da geçen seneki çalışmamızda gördük. Bütün yönetim kurulunun kendisine güveni sonsuzdur. Allah yolunu açık etsin. Kendisi Fenerbahçe'de yeni bir çığır açacaktır. Biz de bu konuda ona yardım edeceğiz. Kendisi de buna layıktır. Sadece Fenerbahçe adına değil; milli takımlar adına da Aykut Kocaman'ın kişiliğine Türk futbolunun ihtiyacı vardır." ifadelerini kullandı.

MUHCUP OLMAKTAN ENDİŞELENİYORUM

İmza töreninde başkan Aziz Yıldırım'ın ardından söz alan Aykut Kocaman, başkan ve yönetim kuruluna teşekkür ederek, "Başkanın söylediklerinden sonra ilave edecek bir şey de yok. Duygularımı ifade edecek durumda da değilim. Son derece heyecanlıyım. Beklentileri biliyorum. Umarın bu görevlendirme şahsım ve futbolumuz adına olumlu sonuçlar verir. Gözü kara bir insanım, hiçbir konuda gözümü budaktan esirgemem. Ama en çok korktuğum şey; bu kadar yüksek güvene karşı mahcup olma duygusu. Umarım başarılı olurum." ifadelerini kullandı. İmzanın ardından da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kocaman, basına bilgi aktarımı konusunda açıklamalarda bulundu. Kocaman, geçen seneden itibaren bu konuda kulübün başlatmış olduğu bir uygulamanın olduğunu belirterek, "İletişim açısından kulüp tarafından bu zaten yapılıyor. En başta söyleyeyim. Gerçeğin bir gün ortaya çıkmak gibi bir durumu var. Dünkü Güiza örneği. İçimizde kalması gereken konuların dışından doğruyu söylemek gerekiyor. Mutlaka içimizde kalması gereken şeyler de olacaktır." diye konuştu.

"TRANSFER DEVAM EDECEK"

Yeni sezonda takıma yapılacak transferlerle ilgili konuşan Kocaman, transferin olacağını kaydederek, "İlhan ve Stoch kesinleşmiş transferler. Ama daha da transferlerimiz var. Çalışmalarım var. Bu konuda isim vermek doğru değil; net bir şey söyleyemem. Bu transferlerle Fenerbahçe'nin yapısal değişimini tamamlamak lazım. Bu dönemde bizden de ayrılanlar olabilir. Bu da gayet doğaldır." şeklinde konuştu.

Kocaman, şimdiki göreviyle ilgili, "Daha kapsamlı" ifadesini kullanırken, şunları söyledi: "Geçen sene sadece sportif direktördüm. Şimdi oyuncuların sorunları ile daha çok ilgileneceğim. Ben hep bardağın dolu tarafına bakarım. Karakterimde bu vardır. Arkadaşlarıma her zaman kapım açıktır. Bu anlayışımı devam ettireceğim." Türkiye'deki yerli hocaların ön planda olmasıyla ilgili bir soru üzerine Kocaman, "Bu bizim adımıza tabii ki sevindirici. Teknik adamları sınırlandırırken yerli ve yabancı olarak sınırlandırmamak gerekiyor. Başarılı oldular ve değer kattılar. Ben de Fenerbahçe'ye değer katmalıyım. Bunu başarabilirsem çok iyi olur. Ertuğrul Sağlam'ı yürekten kutluyorum. Çünkü çok zor bir şey başardılar." diye konuştu.

KOCAMAN'DAN HAGI ÖRNEĞİ

"Bundan sonraki transferler Stoch tarzı genç ve dinamik mi, yoksa Henry gibi yıldız transfer şeklinde mi olacak?" şeklindeki bir soruya Kocaman, bir dönem Galatasaray'da büyük başarılara imza atan Romen futbolcu George Hagi'yi örnek göstererek cevap verdi. Kocaman, "Hayır genç ve yetenekli değil. Esas olan Fenerbahçe'ye değer katabilecek oyuncuları yakalamaya çalışmak. Galatasaray'da bir Hagi örneği var. Galatasaray'a yaşı ilerlemiş olmasına rağmen büyük değer kattı. Önemli olan değer katan oyuncu." şeklinde konuştu.

"DAHA AGRESİF OLACAĞIZ"

Aykut Kocaman, futbol anlayışıyla ilgili olarak ise geçtiğimiz senelere oranla çok fazla köklü değişiklik olmayacağını ifade ederek, "Daha fazla agresif oynayacağımızı söyleyebilirim." dedi. Genel tarzını söylemekte fayda olduğunu dile getiren Kocaman, şöyle devam etti: "Gözlemleyip en doğru olanına karar varmeye çalışacağım. Köklü değişiklikler iyi ve kötü yönde de olabilir. Değişimi zaman içinde uygulamaya çalışacağım. Çok büyük köklü değişiklik olmayacak. Özellikle daha agresif oynamalarını isteyeceğim. Bir oyuncu gönderme konusunda sıkıntılar yaşıyorsunuz." Bu arada Kocaman, yabancı futbolcu kuralı olan 6 + 2 + 2'yi değerlendirerek, "Kişisel fikrim 6 yabancı oynayıp sonsuz artı bölümü olmalı. Önemli olan oynayacak oyuncu sayısı, diğerleri kulübün elini rahatlatmak olur." ifadelerini kullandı.
zaman

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SPOR Haberleri