AYDOĞAN: "BU KARNELER ASIL BİZLERİN!"

AYDOĞAN'DAN ÖĞRETMEN VE VELİLERE ANLAMLI UYARI:

Ankara Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan’dan karne günü velilere "anlamlı" bir uyarı geldi. Aydoğan, "Çocukları asla yargılamayın. Önemli olan olumsuzlukları fırsata dönüştürebilmektir." dedi.
 
 17 Haziran 2011 Cuma günü gerçekleştirilen 2010–2011 eğitim öğretim yılı karne töreni, Ankara Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan’ın katılımı ile Yenimahalle Kent. Koop İlköğretim Okulunda yapıldı. Tören, Abdi İpekçi İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladığı Kafkas halk oyunları gösterisi ile başladı.
 
 Ankara’da 1600 okulda, 50 bine yakın öğretmenin, 900 bin civarında öğrenciyi geleceğe hazırlamak için yoğun bir çalışma dönemi geçirdiğini ifade eden Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan, konuşmasında, karnelerin, öğrenci başarısının bir göstergesi değil, eğitim yöneticilerinin, öğretmenlerin ve velilerin durumunun göstergesi olduğunu vurguladı. Aydoğan "Her çocuk öğrenebilecek durumdadır, her çocuğun öğrenme performansından öğretmenler, aileler, biz yöneticiler sorumluyuz. Bu karneler asıl bizlerin karnesidir." dedi.

 Önemli olan çocuğun başarısızlığının değil, bu olumsuzluk karşısında ailenin gösterdiği tutumun olduğunun altını çizen Aydoğan, çocuğun başarılı olduğu dersleri öne çıkartarak onu onore etmek gerektiğini belirtti.
 
HEDEF 20-25 KİŞİLİK SINIFLAR
 
 Aydoğan, herkesin hayatında bir takım başarısızlıklar yaşayabileceğini, çocuğun ruh dünyasında yıkımlara yol açabilecek davranışlardan kaçınmak gerektiğini önemle vurgulayarak, ailelere ve öğretmenler "Öncelikle çocukları asla yargılamayın ve başkaları ile kıyaslamayın. Önemli olan olumsuzlukları fırsata dönüştürebilmektir." dedi.
 
 2012 yılı için 20-25 kişilik sınıflarda eğitim öğretim yapılabilmesinin mücadelesini verdiklerini, 2010 - 2011 eğitim öğretim yılında Ankara’da 1200 dersliğin daha ekleneceğini belirten Aydoğan, sınıfların teknolojik yönden daha da geliştirilmesi yönündeki çabalara devam edildiğini dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri