Aydın'da 4.9 büyüklüğünde deprem

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi, saat 08.02'de merkez üssü Aydın'ın Buharkent ilçesi Horsunlu beldesi olan 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini bildirdi. Deprem Denizli'de de hissedildi.Denizli'de 4 okul tatil edildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün merkez üssünü Aydın'ın Buharkent İlçesi'ne bağlı Horsunlu Beldesi olarak saptadığı deprem saat 08.02'de, yerin 5 kilometre derinliğinde meydana geldi. Aydın kent merkezi ve tüm ilçeleriyle Denizli başta olmak üzere çevre illerde de hissedilen deprem paniğe neden oldu. Şiddetli sarsıntıyla bir çok yerleşim merkezinde yüzlerce kişi sokaklara fırladı.

İlk belirlemelere göre can kaybı ve yaralanan kimsenin olmadığı depremde, Horsunlu ve çevredeki köylerde bazı binaların duvarlarında çatlak oluştuğu belirtildi.

DENİZLİ'DE OKULLARA PSİKOLOJİK TATİL

Denizli Valisi Yavuz Erkmen; Denizli'de 4 okulun okul idarecilerinin kararı ile öğrencilerin deprem nedeniyle psikolojik durumları dikkate alınarak tatil edildiğini açıkladı

VALİ ERKMEN: KRİZ MERKEZİ OLUŞTURDUK


Aydın ile sınırı bulunan Denizli'de şiddetli olarak hissedilen ve vatandaşların sabahın erken saatlerinde panikle evlerinden fırlamalarına neden olan deprem, başta Valilik binası olmak üzere ildeki bazı binalarda küçük çatlaklara ve sıva dökülmelerine neden oldu. Tirekapılar Mahallesi'nde bir evin bacası, önünde park halindeki otomobilin üzerine devrildi.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, depremin merkez üssünün Denizli'ye yakın olması nedeniyle ilde şiddetli şekilde hissedildiğini belirterek, vatandaşların ilk anda panik yaşadığını, ancak daha sonra durumun sakinleştiğini kaydetti. Erkmen, “Kriz merkezi oluşturduk. Gelişmeleri izliyoruz” dedi.

Öte yandan veliler, okula gönderdikleri çocuklarını gelerek aldılar.

İl Milli Eğitim müdürlüğü yetkilileri, okulların tatil edilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını ancak konunun değerlendirildiğini bildirdi.

7 ARTÇI SARSINTI


Saat 08.02'de Buharkent ilçesinde meydana gelen ve çevre il ve ilçelerde de hissedilen 4,9 büyüklüğündeki depremin ardından, aynı bölgede 09.45 itibari ile yedi artçı sarsıntı kaydedildiği belirtildi.

Sarsıntıların, 3,1 ile 3,5 arasında değiştiği bildirildi.

hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri