Avrupa için inanacaksın

UEFA Avrupa Ligi'nde G.Saray ve F.Bahçe, bu gece “Ya tamam ya devam” diyecek.

Üçüncü tur vizesinin alınması prestijin yanısıra, ekonomik olarak da iki takıma çok şey kazandıracak.


1-0 Fener'e turu getirir

STAT: Şükrü Saracoğlu
Kapasite: 53.586
HAKEM: F.Meyer (Almanya)
SAAT: 22.05
HAVA DURUMU: Bulutlu
YAYIN: Euro Futbol

DEPLASMANDA yapılan ilk maçı 2-1 kaybeden Fenerbahçe, rövanşta 1-0 veya her türlü 2 farklı skorlu galibiyetlerde 3. tura yükselecek. Fenerbahçe'nin 2-1 galibiyeti halinde karşılaşma uzayacak, sonuç değişmezse turu geçecek takımı seri penaltı atışları belirleyecek. Fransız temsilcisi ise İstanbul'da alacağı her türlü beraberlik ve 2-1 dışındaki her türlü gollü tek farklı skorlu yenilgi halinde bile turu geçecek.

25 yıllık hasret

Fransızlara karşı Avrupa arenasında 14 maç yapan Fener, 3 galibiyet, 10 yenilgi, 1 beraberlik aldı. Şampiyon Kulüpler Kupası'nda 1985'te Bordeaux'yu eleyen F.Bahçe için bu akşamki maç, 25 yıllık hasrete son verme açısından da önem taşıyor.

37 yıl sonra gelen rövanş

STAT: Ali Sami Yen
Kapasite: 22.220
HAKEM: G.Rocchi (İtalya)
SAAT: 20.00
HAVA DURUMU: Bulutlu
YAYIN: Star TV ve Euro Futbol

GALATASARAY, İspanya'nın Atletico Madrid takımından 37 yıllık rövanşı almak istiyor. Şampiyon Kulüpler Kupası'nda 1973 yılında karşılaştığı İspanyol temsilcisine 0-0'ın rövanşında İstanbul'da 1-0 yenilerek elenen elenen sarı kırmızılı takım, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele ettiği rakibini geçerek, rövanşı almanın hesaplarını yapıyor.

Aslan'a kazanmak ve 0-0 yetiyor

Cimbom'a turu geçmek için her türlü galibiyetin yanı sıra 0-0 beraberlik de yetecek. 1-1'lik eşitlikte müsabaka uzayacak, sonuç değişmezse turu geçecek ekibi seri penaltı atışları belirleyecek. A.Madrid kazanır ya da 1-1'in dışındaki gollü beraberliklerde tur atlar.

UEFA Avrupa Ligi'nde 2. tur rövanş maçları bugün oynanacak ve tur atlayan ekipler belli olacak. Turu geçmeleri halinde temsilcilerimizin muhtemel rakipleri olacak takımı belirleyecek Unirea-Liverpool ve S.Lizbon-Everton maçlarını Futbol Smart naklen yayınlayacak. Bu gece Galatasaray ve Fenerbahçe'nin maçları hariç oynanacak 13 karşılaşmanın programı şöyle:
20.00: Anderlecht-A.Bilbao (1-1), Marsilya-Kopenhag (3-1), Roma-Panathinaikos (2-3), S.Donetsk-Fulham (1-2), Unirea-Liverpool (0-1), PSV-Hamburg (0-1), 22.05: H.Tel Aviv-R.Kazan (0-3), Juventus-Ajax (2-1), Valencia-C.Brugge (0-1), Wolfsburg-Villarreal (2-2), Salzburg-S.Liege (2-3), W.Bremen-Twente (0-1), S.Lizbon-Everton (1-2).

Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SPOR Haberleri