Avrupa Birliği’ni kurtarmak istiyoruz

Türkiye-AB Karma Parlamento Eş Başkanı AK Partili Afif Demirkıran, “Su alan gemi terk edilmez. AB bu haldeyken ilişkileri kesip onları yalnız başına bırakmak istemiyoruz. Çünkü biz AB'yi kurtarmak istiyoruz” dedi.

Meclis’te dün kahvaltıda bir araya geldiği gazetecilere, AB ekonomilerinin yerlerde süründüğünü, buna karşılık Türkiye ekonomisinin ise çok iyi durumda olduğunu savunan Demirkıran, sürekli notları düşen AB ülkelerinin ne yapacaklarını şaşırdıklarını söyledi. Demirkıran, “Bizim onlara değil onların bize ihtiyacı var” görüşünü savundu.
AB’yi belki biz istemeyiz
AB’nin, küçücük bir Kıbrıs’a mahkum kalmamasını, esir olmamasını istediklerini belirten Demirkıran, “Kıbrıs Rum kesiminin dönem başkanlığında, başkanlık edeceği konsey toplantılarına iştirak etmeyeceğiz. İlişkiler donacak. Ancak komisyon çalışmaları sürebilir” dedi. AB projesine inandıklarını kaydeden Demirkıran, fasıllar açılsın açılmasın AB ile ilişkilerin teknik düzeyde, mevzuat anlamında yürütüldüğünü söyledi. Demirkıran, Avrupa’nın enerji güvenliğinin Türkiye’ye bağlı olduğunu belirterek, “Günü, saati geldiğinde belki biz AB’ye girmek istemeyiz”
görüşünü dile getirdi. 

Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri