Avrupa Birliği’ne damsız almıyorlar

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı ve HEY Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Aynur Bektaş, “Avrupa Birliği'ne damsız almıyorlar” dedi.

“Ahilik Haftası ve Yaran Kutlamaları” çerçevesinde katıldığı bir törende konuşan “Ulu önder Atatürk'ün dediği gibi 'Bir toplumun yarısı yok sayarak muasır medeniyetler seviyesine çıkamayız' Ama rakamlara baktığımız zaman Türkiye'de maalesef öyle değil. Biz bu toplumun yarısını hiçe saymışız. Türkiye'de 26 milyon çalışabilecek kadın nüfusu var ama 6,8 milyon kadın çalışıyor. Yani biz 19,5 milyon kadını, hazineyi toprağın altına gömmüşüz, orada bekletiyoruz” dedi.
Birçok Avrupa ülkesine oranla Türkiye'de kadınların iş hayatına katılma oranının düşük olduğunu ifade etti.

TÜBA'dan 6 bin yayın satışta

TÜRKİYE Bilimler Akademisi Başkanlığı TÜBA yayınları, Türkçe Çeviri Yabancı Ders Kitapları, Sosyal Bilimler Sözlüğü ve Doğa Bilimleri Sözlüğünü, TÜBİTAK İhale Yönetmeliği kapsamında satışa çıkardı. Kurum tarafından yayınlanan 6 bin adet TÜBA yayınları, “kapalı zarfla fiyat ve teklif isteme usulü” ile 25 Ekim 2010 tarihinde saat 14.30'da (Piyade Sokak Numara 27 Kat: 1 Çankaya/Ankara) yapılacak ihale ile satılacak.

Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri