Avrupa Birliği’nden THY’ye fiyat uyarısı

Havayolu şirketlerinin internet siteleri aracılığıyla yaptıkları bilet satışlarını gözetim altına alan Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, “şeffaf bilet fiyatı” uygulanmasını ve tüketicilerin kandırılmamasını istiyor



Komisyonun bu konuda performansından memnun olmadığı şirketler arasında Türk Hava Yolları (THY) da yer alıyor.
AB Komisyonu'nun Tüketicinin Korunmasından Sorumlu Üyesi Meglena Kuneva, havayolu şirketlerinin internet sitelerinin AB'nin tüketicinin korunmasıyla ilgili standartlarına uyup uymadıklarının 14 maddelik bir listeyle kontrol edildiğini söyledi.
Bu kontroller ışığında pek çok şirketin ilgili standartlara uyma yolunda adım attıklarına dikkat çeken Kuneva, 9 havayolu şirketinin ise bu konuda AB'yle işbirliğine girmediğini açıkladı.

Fiyatlar arasında ciddi fark var
Kuneva, bu listede yer alan şirketlerin Aeroflot, Air Baltic, Emirates, MyAir, Northwest, Olympic Airlines, Royal Air Maroc, Türk Hava Yolları ve Wingjet olduğunu söyledi. Bu şirketlerle ilgili ana sorun, duyurulan fiyatlarla tüketicinin bilet için ödediği fiyat arasında tüketici aleyhine önemli fark bulunması.
AB Komisyonu, incelenen 137 internet sitesinden 115'inin AB'nin tüketici normlarına uyma yönünde adım attığını, Mart 2009'da 67 büyük havayolu şirketi arasındaki incelemede de 52 şirketin normlara uyduğunu açıkladı.
Sorunları olduğu belirlenen ancak bunları gideren ya da giderme yönünde adım atan şirketler arasında Pegasus Airlines ve Kıbrıs Türk Hava Yolları da yer alıyor.

Milliyet


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri