Atilla Olçum'dan Toplu Sözleşme Çıkışı: Alın terimizi kimse itibarsızlaştıramaz

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, çamur atmayı, algı oluşturarak gerçekleri ters yüz etmeyi iş edinenlere fırsat vermemek için eğitim çalışanlarına ulaşmaları ve elde ettikleri kazanımları anlatmaları gerektiğini belirterek...

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, çamur atmayı, algı oluşturarak gerçekleri ters yüz etmeyi iş edinenlere fırsat vermemek için eğitim çalışanlarına ulaşmaları ve elde ettikleri kazanımları anlatmaları gerektiğini belirterek, “Gerçekleri çarpıtanların, emeğimizi itibarsızlaştırma çabasında olanların yaymaya çalıştıkları yalanlara kimse kanmasın. Eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolunda yetkili olarak masaya oturduğumuz günden bugüne birçok sosyal sorunun çözümüne, yeni mali kazanımlara ve mevcut mali kazanımların geliştirilmesine imza attık. Bunun yanında ülkenin geleceği, çalışma hayatının şartları, millî iradenin hâkim ve kaim olması için hep sorumluluk aldık. Emeğimize sahip çıkmak, verdiğimiz mücadeleyi anlatmak, bu yüke omuz veren teşkilatımızla istişarelerde bulunmak, kazanımlarımıza yönelik manipülasyonların önüne geçmek için yollardayız ve üyelerimizle buluşuyoruz” dedi.



Atilla Olçum, Manisa, Balıkesir ve Çanakkale’de teşkilatla ve üyelerle bir araya geldi. Eğitimin gündemine, 4. Dönem Toplu Sözleşme sürecine ve sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Olçum, eğitim çalışanlarının haklarını korumak ve geliştirmek, vesayetle mücadele etmek, özgürlük alanlarını genişletmek, millî iradenin yanında yer almak, milletin dertleriyle dertlenmek, değerlerini yaşatmak, mazlum ve mağdurlara el uzatmak amacıyla çıktıkları sendikal yolculukta birçok zorlukla karşılaştıkları, önlerine çıkan/çıkarılan engelleri yılmadan aştıklarını ifade ederek, “Türkiye’nin en karanlık ve kayıp yılları olan 90’lı yılların başında kurulduk. Faili meçhul cinayetlerin gündemden düşmediği, insan hakları ihlallerinin had safhada olduğu, ekonomik göstergelerin pek iç açıcı olmadığı, vesayet rejiminin hüküm sürdüğü, yasakların günlük hayatın bir parçası hâline geldiği bir dönemden bugünlere gelmemiz çok kolay olmadı. 28 Şubat postmodern darbesi, siyasal bunalımlar, 2000’li yılların başında meydana gelen ekonomik sıkıntılar kamu görevlilerini ve milleti sürekli rahatsız etmiş, kemer sıkmaya zorlamıştı. Son olarak 15 Temmuz’da yeni bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalan milletimiz hainlere fırsat vermemiş, göğsünü siper ederek alçaklara unutamayacakları bir ders vermiştir. Böyle çalkantılı ve sıkıntılı süreçlerden, dik durarak, misyon ve vizyonumuzdan taviz vermeyerek, mücadele ederek, sıkıntılara göğüs gererek alnımızın akıyla çıktık” şeklinde konuştu.



 

Ülkemiz söz konusu olduğunda bencillik yapmadık, menfaatimizi düşünmedik

Samimiyetle, gayretle ve adanmışlıkla sürdürdükleri sendikal çalışmaları sonucunda Türkiye’nin en büyük ve etkili sendikası olduklarını kaydeden Olçum, şunları söyledi:

“Yetkili sendika olarak oturduğumuz toplu sözleşme masalarında ve Kurum İdari Kurulu, Kamu Personeli Danışma Kurulu gibi platformlarda eğitim çalışanlarını en iyi şekilde temsil etmenin çabasında olduk. Geçen zaman zarfında, 6 yıllık yetki dönemimizde hayal bile edilmeyen başarılar elde ettik, onlarca sorunun çözümünü sağladık, yüzlerce kazanıma imza attık. Milletin ve millî iradenin hep yanında olduk, yüz karası yasakların kaldırılması için mücadele verdik, demokratikleşmeye, normalleşmeye katkıda bulunduk; milletimiz, ülkemiz söz konusu olduğunda bencillik yapmadık, menfaatimizi düşünmedik. Prensiplerimizden ödün vermeden, ülkemizin geleceğini de düşünerek, eğitim çalışanlarının, kamu görevlilerinin hayat standardının yükselmesi, gelir dağılımındaki adaletsizliğin giderilmesi için ter akıttık. 4. Dönem Toplu Sözleşme’de de eğitim çalışanlarının haklarının geliştirilmesi ve refahının yükseltilmesi için yoğun bir çaba harcadık, son dakikaya kadar mücadele verdik. Çamur atmayı, algı oluşturarak gerçekleri ters yüz etmeyi iş edinenlerin çarpıtmalarına kimse itibar etmesin. Onların söylediklerinin aksine eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolunda yetkili olarak masaya oturduğumuz günden bugüne birçok sosyal sorunun çözümüne, yeni mali kazanımlara ve mevcut mali kazanımların geliştirilmesine imza attık. Bunun yanında ülkenin geleceği, çalışma hayatının şartları, millî iradenin hâkim ve kaim olması için hep sorumluluk aldık. Emeğimize sahip çıkmak, verdiğimiz mücadeleyi anlatmak, bu yüke omuz veren teşkilatımızla istişarelerde bulunmak, kazanımlarımıza yönelik manipülasyonların önüne geçmek için yollardayız ve üyelerimizle buluşuyoruz. Yıllarca aynı iktidarla masaya oturup yetkili sendika olarak dişe dokunur bir kazanım dahi elde edemeyenlerin süreci sulandırarak, alanı manipüle ederek kazanımlarımızı gölgelemesine müsaade etmeyeceğiz, etmemeliyiz. Kazanımlarımızı her ortamda anlatmaya ve farkındalık oluşturmaya devam edeceğiz.”



Maaş ve ücretleri iki yıllık toplam yüzde 17,54 oranında artırdıklarını, enflasyon farkıyla maaş ve ücretleri koruma altına aldıklarını dile getiren Atilla Olçum, haftada 20 saat ders niteliğinde yönetim görevi ücreti alan müdür ve müdür başyardımcılarına ilave 4 saat ek ders ücreti artışı, 18 saat ders niteliğinde yönetim görevi ücreti alan müdür yardımcılarına ilave 1 saat ek ders ücreti artışı, Halk Eğitim Merkezlerinde görevli öğretmenlerin seminer çalışmalarına haftalık 15 saat ek ders ücreti ödenmesi, öğretim yılına hazırlık ödeneğinin 2018 yılı için yüzde 7,62 artışla 1.130 TL’ye; 2019 yılı için yüzde 12,38 artışla 1.180 TL’ye çıkartılması, Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında görev alan memur ve hizmetlilere fazla çalışma ücretinin üç katı tutarında artırımlı ödenmesi, geliştirme ödeneğinin 2018 ve 2019 yıllarında da ödenmesine devam edilmesi, üniversitelerin sıra tahsisli lojmanlarının yüzde 15’inin idari personel için ayrılması, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne bağlı yurtlarda görev yapan yurt memurlarına fazla çalışma ücretinin üç katı tutarında nöbet ücreti ödenmesi, 4/C’li personele ödenen ek ödeme miktarının aylık 256 TL’ye, yıllık 3.072 TL’ye çıkarılması, şeflerin özel hizmet tazminat oranlarının 3 puan daha artırılarak, maaşlarına 2018 yılı için aylık 101,47 TL, yıllık 1.217,64 TL tutarında artış sağlanması, aile yardımı ödeneğinin en az yüzde 40 engeli bulunan çocuklar için yüzde 50 artırımlı ödenmesi, öğretmenlerin eğitim-öğretim tazminatlarının 2018 ve 2019 yıllarında da artırımlı olarak ödenmesi, nöbet görevine ücret ödenmesine devam edilmesi başta olmak üzere, onlarca kazanım elde ettiklerini sözlerine ekledi.



Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, Balıkesir Şube Başkanı Mehmet Çabuk ve Çanakkale Şube Başkanı Numan Yaşar’ın da birer konuşma yaptıkları toplantılarda, yapılması tasarlanan çalışmalar hakkında istişarelerde bulunuldu. 










Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

SENDİKALAR Haberleri