Milli Eğitim Bakanlığı bilindiği üzere Şubat ayında 30 Bin öğretmen atamasını yaparak, öğretmen doluluk oranını ciddi bir seviyede tamamladı. Şubat ayında yapılan öğretmen atamaları ile Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan kadrolu öğretmen sayısı 900 Bini aştı.
Atanamayan Öğretmenler Yılların Sorunu
"Atanamayan Öğretmen" kavramı, aslında uzun yıllar var olan bir plansız yapılanmanın sonucu. Üniversitelerde gerekli planlama yapılmadığı gibi, diğer taraftan üniversiteler tarafından her yıl ihtiyaç olmamasına rağmen onbinlerce-yüzbinlerce üniversiteliye pedagojik formasyon dağıtılmakta, sorun kat be kat artmaktadır.
MEB'in Öğretmen Atamaları
MEB, son yıllarda yaptığı atamalarla öğretmen sayısını 900 binin üzerine getirmiştir. Bu rakamlara rağmen, MEB'in kendi verilerine göre halen 100 bine yakın öğretmen ihtiyacı bulunmaktadır.
Öğretmen adayları da haklı olarak, bu atama kontenjanlarının her yıl daha da artırılması yönünde talepte bulunmaktadır.
Biz de memurpostasi.com olarak, ülkemizde tek bir boş sınıf ve derslik kalmayıncaya kadar atamaların acilen yapılmasını istiyoruz.
Ancak bu sorunun dile getirilmesi ve çözümü noktasında, birilerinin "Atanamayan Öğretmenler" üzerinden pirim yapmaya çalışması, Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı ve MEB bürokratlarını hizaya getirmeye çalışaması, sendikaları birbiriyle çatıştırmaya ve kışkırtmaya çalışması vb. yollarla toplum mühendisliği yapmaya çalışması kabul edilemez bir durumdur.
Eğitim-Bir-Sen'e "Atanamayan Öğretmenler" Üzerinden İftira Atılmaya Çalışılıyor
Bazı çevreler tarafından hazırlanarak servis edilen "Eğitim-Bir-Sen Öğretmen Atamaları İçin Yeterince Destek Oluyor Mu?" haberinin gerçeği yansıtmadığı ortadadır.
Bu tür haberler, kendilerini "kamu haber sitesi" olarak tanımlayan internet siteleri için de tehdit oluşturmaktadır.
Çünkü; bir zamanlar sahada var olan bir kaç kamu haber sitesiyle sağa-sola sataşarak, bazen bir tarafa, bazen diğer tarafa göz kırparak, kişileri-kurumları-sendikaları karşı karşıya getirerek çatışmacı bir dil kullanarak pirim yapmaya çalışan ortamın sonuna gelinmiştir. Bu tür bir yayın alayışı, bizim hiç bir zaman tasvip etmediğimiz ve etmeyeceğimiz bir anlayıştır.
Esasında bu tür bir yayın anlayışı, aynı gemide bulunan tüm haber sitelerini olumsuz etkilemektedir.
Eğitim-Bir-Sen'in "Atanamayan Öğretmenler"e İlişkin Taleplerine Bir Kaç Örnek
Google'da 5 dakikalık basit bir arama ile ulaştığımız ve Eğitim-Bir-Sen'in Öğretmen Atamalarına ilişkin sadece bir kaç bilgiyi siz değerli okurlarımızla paylaşmak istiyoruz.
1) GEÇTİĞİMİZ HAFTA YAPILAN 32. Başkanlar Kurulu'nda Türkiye'deki ve dünyadaki gelişmeler değerlendirildi - 14.02.2016
Öğretmen açığı
Eğitim sistemindeki reformları kalıcı kılacak olan, okullarda boş ders kalmaması ve sınıflarda sadece kadrolu öğretmenlerin olmasıdır. Bu nedenle, öğretmen ataması, imkânlar zorlanarak ihtiyaç kalmayacak şekilde yapılmalıdır. Haberi görmek için TIKLAYINIZ!
2) 64. HÜKÜMETTEN BEKLENTİLER ve hükümet programına öneriler - 13.11.2015
KAMUNUN İSTİHDAMA ÖNCÜLÜK YAPMASI
1) Tam istihdama ulaşıncaya kadar kamuya personel alımı süreceği, kişi başına düşen kamu görevlisi sayısında OECD ortalaması hedefleneceği, kamunun hem işsizlikle mücadelede hem de istihdam da öncülük yapacağı, özellikle de “işsiz üniversiteliler, atanamayan öğretmenler” şeklindeki ajitasyon mottoların sona erdirilmesine yönelik bir projeksiyonun ortaya konacağı mutlaka hükümet programında yer almalıdır.
3) "Atama Bekleyen Öğretmenler, Ali Yalçın'la Görüştü" Haberi için TIKLAYINIZ!
Ali Yalçın, Atama Bekleyen Öğretmenleri Kabul Etti.
Ücretli öğretmenlik uygulamasinin bitmesini ve ivedilikle yeni öğretmen alimi yapilmasini isteyen öğretmenler Ali Yalçın'ı ziyaret ettiler. Ali Yalçın'da bu konuda onların yanlarında olduğunu belirtti. (kaynak: mebpersonel.com)
4) Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla Öğretmenler
5) YAZILI BASINDA ÇIKAN BİR KAÇ HABER:
Sami Aydoğan / www.memurpostasi.com