Ataması Yapılmayan Öğretmenlerden TES'e Ziyaret

ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLER SENDİKAMIZI ZİYARET ETTİ

Ataması yapılmayan öğretmenler sendikamızı ziyaret ederek, Genel Başkan İsmail Koncuk ve Genel Sekreter Musa Akkaş ile görüştü. Genel Başkan İsmail Koncuk’un 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayan öğretmenler, Genel Başkanımız ve Genel Merkez yöneticilerimize karanfil verdi.

Şubat’ta adil bir öğretmen ataması yapılmasını istediklerini kaydeden öğretmenler, sendikamızdan destek istedi. Türk Eğitim-Sen’in ve Genel Başkan İsmail Koncuk’un öğretmen atamaları konusundaki çabalarını gayet iyi bildiklerini söyleyen öğretmenler, Genel Başkan’a teşekkür etti.

Genel Başkan İsmail Koncuk da, Türk Eğitim-Sen’in ataması yapılmayan öğretmenlerle özdeşleştiğini ve ataması yapılmayan öğretmenlere her zaman destek verdiklerini söyleyerek, adam gibi bir öğretmen atama politikası yürütülmesi gerektiğini ifade etti.

Hem Şubat ayında, hem Ağustos ayında adil ve her branştan bir öğretmen ataması yapılmasını isteyen Koncuk, Şubat’ta atama yapılması için Aralık ayında büyük bir eylem yapacaklarını söyledi. Bu konuda tüm ataması yapılmayan öğretmenlerin beraber hareket etmesi gerektiğini belirten Koncuk, “Şu anda ciddi bir öğretmen açığı var. Herkes nefesini, gücünü birleştirsin. Ben de bunun için çaba sarfedeceğim. Şubat ve Ağustos aylarında adam gibi bir atama isteyelim” dedi.

Koncuk, 24 Kasım Öğretmenler Gününde eylem yapan ve bu günü kutlamayan eğitim sendikalarını da eleştirdi. Koncuk, Ulu Önder Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği gün olan 24 Kasım’da eylem yapmayı ya da bu günün kutlanmamasını doğru bulmadıklarını kaydetti.

Koncuk sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir yanda öğretmenlerin itibarsızlaştırıldığını söylüyorlar, diğer yanda öğretmenleri itibarsızlaştıranlara iki çift laf edemiyorlar. Alanlara inmeye cesareti olmayanlardan sendikacı olmaz. Bunlar ucuz kahramanlıklar. Yürekleri yetiyorsa iş bırakma eylemi yapsınlar. Sen kime karşı eylem yapacaksın? Hükümeti sıkıştırmadan hak alamazsın. Sendika ise sendika gibi davranacak.”

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri