Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınav kılavuzu yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı, Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavı kılavuzunu yayımladı

Milli Eğitim Bakanlığı, Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavı kılavuzunu yayımladı

1. GENEL AÇIKLAMALAR

1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu 43. Maddesi gereğince oluşturulan 17 Nisan 2015 tarih ve 29329 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği" hükümleri ile 02 Şubat 2017 tarih ve 1359444 sayılı Bakanlık Makam Onayı gereğince aday öğretmenlere yazılı ve sözlü sınav yapılacaktır.

Sınava giriş şartlarını taşıyan adayların sınav ücretlerini yatırmaları halinde başvuruları alınmaksızın giriş belgeleri düzenlenerek sınava alınacaklardır.

Asli Öğretmenliğe Geçiş Yazılı Sınavı 19 Mart 2017 Pazar Günü Saat: 14.00'da 81 il merkezinde yapılacaktır. Yazılı sınava giren adaylar 27/03/2017-27/04/2017 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenecek illerde sözlü sınava gireceklerdir.

2. SINAVLARA GİRİŞ ESASLARI

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğince performans değerlendirmesi sonucunda başarılı olan aday öğretmenler bir yıl fiilen çalışma şartını yerine getirmeleri halinde yazılı sınava girecektir. Yazılı sınava katılan adaylar sözlü sınava alınacaktır.

2.1. SINAVLARA GİRİŞ ŞARTLARI

Yazılı sınava, performans değerlendirmesi sonucunda başarılı olan ve sınav tarihinde bir yıl fiilen çalışma şartını tamamlayan aday öğretmenler sınava girebilecektir. 657 sayılı Kanun ve diğer kanunlar uyarınca aylıksız izin almak suretiyle geçirilen süreler, en az bir yıllık fiili çalışma süresinden sayılmaz.

3. YAZILI SINAV İŞLEMLERİ 

3.1.1. YAZILI SINAV ÜCRETİ

a. Sınava girecek adaylar, sınav ücreti olarak 100 TL'yi (Yüz Türk Lirası KDV dahil) MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı Döner Sermaye İşletmesinin "Kurumsal Tahsilat Programı" aracılığı ile T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası veya Türkiye Halk Bankasından herhangi birine, ATM aracılığı veya bu bankaların internet bankacılığı ile ASLİ ÖĞRETMENLİĞE GEÇİŞ SINAVI adı ile 08 Şubat 2017 - 22 Şubat 2017 tarihleri arasında yatıracaktır. Adaylar ücret yatırırken geçerli bir cep telefonu numarası beyan etmek zorundadır.

b. Aday, sınav ücreti yatırma işlemi için bankaya herhangi bir havale ücreti ve benzeri gider ödemeyecektir.

c. Sınav ücreti sadece 3.1.1.a maddesinde anılan şekilde bankaya yatırılacaktır. Mektup, elden, havale veya EFT yoluyla sınav ücreti tahsil edilmeyecektir. ç. Yazılı Sınav Ücretini süresi içerisinde yatırmayan aday öğretmenler sınava alınmayacaklardır. 
d. Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, başarılı olamayan, başvuru şartlarını taşımadığı halde sınav ücreti yatırmış olan ve ÖDSGM tarafından sınav yerleştirmesi yapılarak sınav evrakı düzenlenen adayların ödedikleri sınav ücreti iade edilmeyecektir. 

e. ÖYGGM tarafından ÖDSGM'ne gönderilen aday listesinde adı olmadığı halde sınav ücreti yatıran adayların sınav ücret iadeleri sınavın tamamlanmasından yaklaşık 4 (dört) hafta sonra tek yanlı olarak döner sermaye işletmesi tarafından adaylardan herhangi bir başvuru talep etmeksizin yapılmaktadır. Ücretler, hangi bankaya yatırıldığı fark etmeksizin yalnızca T.C. Ziraat Bankası sistemleri aracılığı ile iade edilmektedir. Ücret iadesi hak eden adaylara iade işlemi gerçekleştiğinde ücret yatırırken beyan etmiş olduğu cep telefonu numarasına mesaj gönderilecektir.

UYARI: Aday, sınav ücretini yatırarak Başvuru Kılavuzu'nda belirtilen bütün hükümleri kabul etmiş sayılır ve bunun aksine yapılan eksiklik ve yanlışlıklardan doğacak sonuçlardan adayın kendisi sorumlu olacaktır. 

3.1.2. YAZILI SINAV GİRİŞ BELGESİ

a. Asli Öğretmenliğe Geçiş Yazılı Sınavına adaylardan başvuru alınmayacaktır.

b. MEBBİS kayıtlarına göre sınava giriş şartlarını taşıyan ve sınav ücretini yatıran adaylara sınava giriş belgesi düzenlenerek www.meb.gov.tr adresinde yayımlanacaktır. Adaylara sınav giriş belgesi posta yoluyla gönderilmeyecektir.

c. MEBBİS bilgilerinin tam ve doğru olarak kayıtlara işlenmemiş olması durumunda sınava girecek adaylar açısından sınava girememesi gibi sonuçlar doğurabileceğinden sorumlu birimlerin adayların bilgilerini güncellemesi ile ilgili gerekli özeni göstermesi gerekmektedir. Aday bilgilerinin MEBBİS'te hatasız, eksiksiz ve sınav kılavuzuna uygun olması gerekmektedir. Bu konuyla ilgili sorumluluk adayın kendisi ile görev yaptığı il milli eğitim müdürlüğüne ait olacaktır. ç. Yazılı sınava girecek adaylardan MEBBİS kayıtlarına göre engelli olanlardan sınav esnasında ÖDSGM tarafından tedbir alınmasını gerektirecek herhangi bir engel durumuna sahip olan adaylar, MEBBİS aday öğretmen modülünde "yazılı sınavda almak istediği hizmet" seçenekleri arasından uygun olan hizmeti 08/02/2017-22/02/2017 tarihleri arasında seçeceklerdir. Süresi içinde herhangi bir hizmet talebinde bulunmayan engelli adaylar için ÖDSGM tarafından sınav hizmeti planlaması yapılamayacaktır. Adayların konuyla ilgili itirazları dikkate alınmayacaktır. Beyan edilen engel durumunun doğruluğundan başvuruyu yapan aday ve MEBBİS özlük bilgilerini kaydeden personel, raporun geçerliliğinden ise ilgili kurum sorumlu olacaktır.

d. Yazılı sınav giriş belgesinde adayın kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav merkezi (il), bina, salon ve sıra bilgileri yer alacaktır. Aday, yazılı sınav giriş belgesinde yer alan sınav merkezinde (görev yaptığı ilde), binada, salonda ve sırada sınava girecektir. e. Adayların görev yaptığı ilde sınava girmesi esastır. Ancak mazereti nedeniyle başka bir sınav merkezinde sınava girmek isteyen aday öğretmenler dilekçelerini ve belgelerini 01/03/2017 tarihine mesai bitimine kadar ÖYGGM'ne ulaştırmaları halinde talebi değerlendirilecektir.


3.2. YAZILI SINAVLA İLGİLİ ESASLAR

3.2.1. YAZILI SINAVDA UYGULANACAK TESTLER

Sınavda, adaylara toplam 100 adet çoktan seçmeli (5 seçenekli) soru sorulacaktır. Sınavda çıkacak sorulara ilişkin konu başlıkları ve soru dağılımları aşağıda yer almaktadır;

A. 657 ve 4483 sayılı kanunlar (%15), 1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu- ( kısım 8 ve 9 hariç ) 2. 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun B. Bakanlık teşkilatı, görevleri ve mevzuatı (%30), 1. 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu, 2. 652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname 3. 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu 4. Görevin gerektirdiği diğer mevzuat a) 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun b) 4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu c) 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu d) Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği e) Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği f) Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği g) Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği h) Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi C. Öğretmenlik uygulamaları (%50). 1. Eğitim öğretimin planlanması, 2. Öğrenme ortamları, 3. Sınıf yönetimi, 4. Öğretim yöntem ve teknikleri, 5. Ölçme ve değerlendirme. Ç. T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük (%5)

3.2.2. YAZILI SINAVIN UYGULANMASI

a. Asli Öğretmenliğe Geçiş Yazılı Sınavı 19 Mart 2017 Pazar günü saat 14.00'da başlayıp, tek oturum olarak yapılacak ve 120 dakika sürecektir.

b. Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için adaylar en geç saat 13.30'da sınav giriş belgelerinde belirtilen salonda hazır bulunmaları gerekmektedir. Adaylar sınava gelirken yanlarında sınav giriş belgesi ve üzerinde T.C. kimlik numarası yazılı olan geçerli kimlik belgelerinden birisi (nüfus cüzdanı, veya geçerlik süresi devam eden pasaport) ile en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş, leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracaktır.

c. Sınav giriş belgesi ile üzerinde T.C. kimlik numarası yazılı olan geçerli kimlik belgesi (nüfus cüzdanı veya geçerlik süresi devam eden pasaport) yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

ç. Adaylar, kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar hariç sınava; çanta, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlar, depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, databank sözlük, hesap makinesi, kağıt, kitap, defter, not vb. dökümanlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesnelerle sınav binasına alınmayacaklardır. Bu eşyaları, sınav sırasında yanında bulunduran adayların sınavı, sınav kurallarını ihlal ettiği için geçersiz sayılacaktır.

d. Adaylar sınav giriş belgesinde belirtilen kendi sıra numarasında oturacak, gerektiğinde adayın yerini değiştirme yetkisi salon başkanına ait olacaktır. Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemlerinden sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları hatırlatacak sınav evrakının bulunduğu güvenlik poşetlerini adayların önünde açarak cevap kağıtlarını dağıtacaktır.

e. Aday; cevap kağıdında yazılı olan T.C. kimlik numarası, adı, soyadı bilgilerini kontrol edecek, hata varsa salon görevlilerine söyleyerek tutanak tutulmasını isteyecektir. Adayın adına düzenlenmiş cevap kağıdı bulunmuyorsa veya cevap kağıdı kullanılamayacak durumdaysa yeni bir cevap kağıdına aday kimlik bilgileri salon başkanının açıklamalarına göre yazılacaktır.

f. Sınav başladıktan sonra ilk 15 dakika içinde gelen adaylar sınava alınacaktır. Bu adaylara ek süre verilmeyecektir. Sınavın ilk 30 dakikası tamamlanmadan ve sınav bitimine 15 dakika kala adaylar sınav salonundan çıkamayacaklardır.

g. Salon görevlileri adaylara soru kitapçıklarını ve cevap kağıtlarını kontrol ederek dağıtacaktır. Aday da kontrol ederek; eksik sayfa veya baskı hatası varsa kitapçığın değiştirilmesini isteyecektir.

ğ. Aday, cevap kağıdı üzerinde işaretlemeleri kurşun kalemle yapacaktır.

h. Cevap kağıdındaki imza bölümü aday tarafından mutlaka imzalanacaktır.

ı. Cevap kağıdında bulunan "Bu Bölüme Dokunmayınız" kısmı hiçbir şekilde işaretlenmeyecektir.

i. Soru kitapçığının A ve B olmak üzere iki ayrı türü bulunmaktadır. Aday, A kitapçığını kullanıyorsa cevap kağıdındaki kitapçık türü bölümünün A yuvarlağını, B kitapçığını kullanıyorsa B yuvarlağını işaretleyecektir.

j. Adaylar cevaplarını soru kitapçığının kapağında belirtilen örnekte olduğu gibi, yuvarlağın dışına taşırmadan cevap kağıdında ilgili seçeneği bularak işaretleyecektir.

k. Her sorunun 5 (beş) seçeneği vardır. Bu seçeneklerden sadece 1 (bir) tanesi doğru cevaptır. Çift işaretlenmiş veya iyi silinmemiş cevaplar optik okuyucular tarafından yanlış cevap olarak değerlendirilecektir.

l. Soru kitapçığına işaretlenen cevaplar, cevap kağıdına işaretlenmediği takdirde değerlendirme işlemine alınmayacaktır.

m. Sınavda cevap kağıdının başkaları tarafından görülmesi ya da herhangi bir dokümandan kopya çekilmesi halinde salon görevlileri tutanakla durumu tespit edecektir. Ayrıca; bilgisayar ortamında ikili veya toplu kopya çekildiğinin analiz edilmesi halinde kopya işlemi yapılarak adayların sınavı geçersiz sayılacaktır.

n. Adaylar sorulara verdiği cevapları almayacaktır. Bu kurala uymayanların sınavı geçersiz sayılacaktır.

o. Adaylar, sınav esnasında ve sınavın yapıldığı binada sigara içmeyecekler, içenler hakkında da 4207 sayılı Kanun gereğince işlem yapılacaktır.

p. Sınav bitiminden sonra; Adaylar, soru kitapçığı ile cevap kağıdını salon görevlilerine teslim edecek ve salon yoklama tutanağını imzalayacaktır. Salon görevlileri, salona ait sınav evrakını (soru kitapçığı, cevap kağıdı ve varsa tutanakları) adayların önünde kontrol ederek toplayacak, sınav güvenlik poşetine koyup kapattıktan sonra bina sınav komisyonuna teslim edecektir. Bina sınav komisyonu, salonlardan gelen sınav güvenlik poşetlerini ait oldukları sınav evrak kutularına koyarak seri numaralı güvenlik kilidi ile kapatacak ve görevli kuryelere tutanakla teslim edecektir.

Bu kurallara uymadığı herhangi bir yolla tespit edilen adayların sınavı iptal edilecek ve sınava devam etmelerine izin verilmeyecektir. Ancak, salon görevlileri diğer adayların dikkatini dağıtmamak, zaman kaybetmelerine yol açmamak açısından gerekli görürse kural dışı davranışlarda bulunanlara sınav sırasında uyarıda bulunmayabilecektir. Bu adayların kusurları ve kimlik bilgileri bir tutanakla sınav evrakına eklenecektir. Bu adayların sınavı geçersiz sayılacak ve sınav sonuç belgesi düzenlenmeyecektir.

3.2.3. YAZILI SINAV DEĞERLENDİRMESİ

a. Adayın cevap kağıdı optik okuyucu tarafından okutulacaktır.

b. Okutulan cevap kağıtlarında doğru ve yanlış cevap sayıları tespit edilerek 4 (dört) yanlış 1 (bir) doğruyu götürecektir.

c. Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacaktır.

ç. Sınavda yer alacak her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir.

d. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek; hatalı olan soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dahil edilecektir.

e. Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden hesaplanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

3.2.4. YAZILI SINAVIN GEÇERSİZ SAYILDIĞI DURUMLAR

a. Sınava giriş şartlarını taşımadığı halde adayın sınava girmesi,

b. Cevap kağıdı ve soru kitapçığının dönüş sınav güvenlik poşetinden çıkmaması, eksik çıkması veya yırtılarak zarar görmesi,

c. Herhangi bir adaydan ya da dokümandan aday tarafından kopya çekildiğinin salon görevlilerince tespit edilmesi,

ç. Üzerinde T.C. kimlik numarası yazılı olan özel kimlik belgesinin (nüfus cüzdanı veya geçerlik süresi devam eden pasaport) ve sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi,

d. Başka adayın sınav evrakının kullanılması,

e. Adayın yerine başkasının sınava girmesi,

f. Her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile cep telefonu, telsiz vb. iletişim araçları ve defter, kitap, sözlük, hesap cetveli gibi araçları sınav anında adayın yanında bulundurması,

g. Sınav güvenlik kutuları dışında posta ya da farklı bir yolla sınav evrakı gönderilmesi,

ğ. Cevap kağıdının değerlendirmesi yapılırken sistemin kopya analizi sonucunda ikili/toplu kopya çekildiğinin tespit etmesi,

h. Sınav evrakına zarar verilmesi (soru kitapçığını, cevap kağıdını yırtmak, teslim etmemek ve benzeri), ı. Merkezi Sistem Sınav Yönergesinde belirtilen sınav kurallarının ihlal edilmesi durumunda sınav görevlilerinin tuttuğu tutanaklar da dikkate alınarak adayın sınavı/testi geçersiz sayılır.

3.2.5. YAZILI SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ

Sınav sonuçları 05 Mayıs 2017 tarihinde www.meb.gov.tr adresinde ilan edilecektir. Adaylara ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

3.2.6. YAZILI SINAV İTİRAZLARI

a. Adaylar sınav sorularına, sınav uygulamasına ve sınav sonuçlara ilişkin itirazlarını, soru ve cevap anahtarlarının ve sınav sonuçlarının www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) gün içerisinde ÖYGGM' ye yapabileceklerdir.

b. Adaylar sınav sorularına, sınav uygulamasına ve sınav sonuçlarına itiraz başvurularını, Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı Döner Sermaye İşletmesinin "Kurumsal Tahsilat Programı" aracılığı ile T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine 20 TL (yirmi TL KDV Dahil) SINAV İTİRAZ ÜCRETİ adı altında yatırarak alınan banka dekontu/ATM işlem fişi ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile yapacaklardır.

c. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile adayın T.C. kimlik numarası, imzası, iletişim bilgileri, dekontu/ATM işlem fişi olmayan ve faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

ç. Sınav uygulamasına, sınav sorularına ve sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar 10 (on) gün içerisinde ÖDSGM tarafından incelenip sonuçlar adaylara bildirilmek üzere ÖYGGM'ne teslim edilecektir. Tüm işlemlerde ÖDSGM'ne gelen evrak kayıt tarihi dikkate alınacaktır. İtiraz sonuçları ÖYGGM tarafından adaylara duyurulacaktır.

d. Sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan adayların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz. e. Sınav Merkezinde bulunan her türlü sınav evrakının aslı veya fotokopisi yargı organları dışında, Bilgi Edindirme Kanununun 7'nci maddesine göre aday dahil hiçbir kişiye ya da kuruma verilemez ve gösterilemez.

4. SÖZLÜ SINAV İŞLEMLERİ

4.1. SÖZLÜ SINAV ESASLARI

a. Yazılı sınava katılan adaylar yazılı sınavın sonucunu beklemeksizin sözlü sınava katılacaktır.

b. Sözlü sınav, yazılı sınavların yapıldığı illerde oluşturulacak sözlü sınav komisyonu tarafından yapılacaktır.

c. Adaylar bu kılavuzun 4.2. maddesine göre Milli Eğitim Bakanlığının ilan ettiği takvim doğrultusunda il milli eğitim müdürlüklerince belirlenen sınav merkezlerinde sözlü sınava girecektir.

ç. Adaylar sözlü sınav için herhangi bir ücret ödemeyecektir.

4.2. SÖZLÜ SINAV UYGULAMASI

a. İl milli eğitim müdürlükleri, il milli eğitim müdürlüğü internet sitesi ana sayfasında en geç 23 Mart 2017 tarihine kadar sözlü sınav tarih, yer ve saati yayımlayarak ilgili adaylara tebliğ edilecektir. b. Sözlü sınavlar 27 Mart 2017 tarihinde başlayıp en geç 27 Nisan 2017 tarihinde tamamlanacaktır.

4.3. SÖZLÜ SINAV KOMİSYONU

İl milli eğitim müdürlüğü sözlü sınava girecek aday sayısına göre sınav komisyonu oluşturacaktır. Komisyonun sekretarya hizmetlerini il milli eğitim müdürlüğü yürütecektir. 

4.3.1. BAŞKAN VE ÜYE BELİRLENMESİ

a. Komisyon il milli eğitim müdürünün veya görevlendireceği müdür yardımcısının başkanlığında, bir ilçe milli eğitim müdürü, il milli eğitim müdürlüğünden bir şube müdürü, ilçe milli eğitim müdürlüğünden bir şube müdürü, bir eğitim kurumu müdürü ve ihtiyaç duyulması halinde bir öğretim üyesinden oluşur. Aynı usulle birer yedek üye belirlenir.

b. Asıl üyenin bulunmadığı toplantıya komisyon başkanının çağrısı üzerine yedek üye katılır.

c. Sözlü sınav komisyonu üyeleri; boşanmış olsalar dahi eşleri, ikinci dereceye kadar (bu derece dahil) kan ve kayın hısımları ile evlatlıklarının katıldığı sözlü sınavda görev alamaz. 

4.4. SÖZLÜ SINAV

Sözlü sınav komisyonu, aday öğretmenlere "Aday Öğretmen Yetiştirme Sürecinde" yapılan faaliyetleri de göz önünde bulundurarak soru hazırlar veya hazırlatır. Komisyon, sözlü sınavda aday öğretmenleri;

1) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade kabiliyeti ve muhakeme gücü 2) İletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti 3) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı 4) Topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri, yönünden değerlendirilir.

4.5. SÖZLÜ SINAV DEĞERLENDİRMESİ

a. Sözlü sınavının konuları sözlü sınav komisyonu üyelerince bu kılavuzun 4.4. maddesinde belirtilen sınav konularından dört konu ayrı ayrı 25 puan üzerinden değerlendirilir.

b. Sözlü sınavda adayların değerlendirmesi Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin ve bu kılavuzun ekinde yer alan Ek-4 Aday Öğretmen Sözlü Sınav Değerlendirme Formuna işlenir.

c. Sözlü sınav nihai başarı puanı, sözlü sınav komisyonu üyelerinin puanlarının aritmetik ortalaması alınarak belirlenir. Buçuklu puanlar bir üst tam puana tamamlanır. 

4.6. SÖZLÜ SINAV SONUÇLARININ AÇIKLANMASI

Sınav sonuçları 05 Mayıs 2017 tarihinde www.meb.gov.tr adresinde ilan edilecektir. Adaylara ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. 

4.7. SÖZLÜ SINAVA İTİRAZLAR

a. Adaylar sözlü sınav sonuçlarına, sonuçların açıklandığı tarihten itibaren en geç beş gün içinde sözlü sınavı yapan sınav komisyonuna itiraz edebilir. b. Sözlü sınava itirazlar, en geç beş gün içinde sözlü sınav komisyonunca incelenerek karara bağlanır. c. İtirazlara ilişkin kararlar oy çokluğuyla alınır. Oyların eşit olması halinde başkanın tarafı çoğunluk sayılır. ç. İtiraz sonuçları, il milli eğitim müdürlüklerince sözlü sınav komisyonunun karar süresi bitiminde itiraz sahibi adaya tebliğ edilir.

5. SINAV SONRASI İŞLEMLER

Yazılı ve sözlü sınavların her biri 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Yazılı ve sözlü sınavlardan alınan puanların aritmetik ortalaması aday öğretmenin başarı puanını oluşturur. Başarı puanı altmış ve üzerinde olan aday öğretmenler başarılı sayılır. 

Sınav sonuçlarının Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce valiliklere bildirilmesinin ardından başarılı olan aday öğretmenler valiliklerce "öğretmen" olarak atanır. Sınavda başarılı olamayan aday öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği usul ve esaslarınca il içinde aynı hizmet alanında başka bir eğitim kurumunda görevlendirilir.

6. DİĞER HUSUSLAR

Bu kılavuz kapsamında oluşabilecek yeni durumlar karşısında yapılması gereken düzenlemeler ile ilgili yetkili birim Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğüdür. Gerektiğinde yapılabilecek değişiklikler www.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır.

SINAV TAKVİMİ

YAZILI SINAV ÜCRETİ YATIRMAYAZILI SINAVSÖZLÜ SINAVSINAV SONUÇ İLANI
08/02/2017 22/02/201719/03/2017 Pazar Günü Saat: 14:0027/03/2017 27/04/201705/05/2017

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri