'Askerin morali bozuk'a cevap

Bizim de moralimiz bozuluyor!..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için Katar'a gitti. Ziyaret öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdoğan bir gazetecinin "Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile Deniz Kuvvetleri Komutanı'nın açıklamaları vardı.

Açıklamalarda, askerlerde bir moral bozukluğu olduğundan bahsettiler, siz bu konuda neler düşünüyorsunuz" sorusuna üzerine "Benim de moralim zaman zaman bozuluyor biliyorsunuz. Bazen şirazesinden çıktığı da oluyor. Biliyorsunuz bazı şeylerde bunlar oluyor” yanıtını verdi.

BAŞBUĞ: KİMSENİN ORDUNUN MORALİNİ BOZMAYA HAKKI YOK
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için Katar'a gitti. Atatürk Havalimanı'nda hareketinden önce açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan gazetecilerin “Komuta kademesinde geçen hafta Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile Deniz Kuvvetleri Komutanı'nın açıklamaları vardı. Açıklamalarda, askerlerde bir moral bozukluğu olduğundan bahsettiler ve 'kimsenin ordunun moralini bozmaya hakkı yok' dediler. Bu açıklamaları nasıl değerlendiriyorsunuz? Sayın Başbuğ, 'Benim elimde de bilgi ve belgeler var' demişti. Bu kapsamda bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine, şunları söyledi:

'BÖYLE BİR DEĞERLENDİRME İÇİNE GİRMEYECEĞİM'
“Dün akşam bir televizyon programına katıldım ve burada bu konuyu açıkladım. Ben medya üzerinden böyle bir tartışmanın, müzakerenin içinde yer almam. Genelkurmay Başkanı ile zaten her hafta olağan toplantılar yapıyorum. Bu konuları gerekirse orada görüşürüz, görüşüyoruz. Dolayısıyla bu tür spekülasyonlar içinde bir başbakan olarak yer alırsam, bizler bu makamı iyice küçültmüş oluruz. Böyle bir değerlendirme içine girmeyeceğim.”

'BENİM DE MORALİM ZAMAN ZAMAN BOZULUYOR'
Başbakan Erdoğan, “Sayın Genelkurmay Başkanı ile dün akşamdan bu yana bu konuyla ilgili bir görüşmeniz oldu mu?” sorusuna ise “Hayır. Ben sizin önemsediğiniz kadar önemsemiyorum da onun için. Benim de moralim zaman zaman bozuluyor biliyorsunuz. Bazen şirazesinden çıktığı da oluyor. Biliyorsunuz bazı şeylerde bunlar oluyor” yanıtını verdi. (Hürriyet)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri