Askeri bandodan türkü açılımı

Diyarbakır'da askeri bando Kürt sanatçı Şivan Perver'in türküsünü çaldı.

Diyarbakır'da 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında konser veren askeri bando, Avrupa'da yaşayan ve hakkında açılan çeşitli davalar nedeniyle yıllardır Türkiye'ye gelmeyen Kürt sanatçı Şivan Perver'in Kürtçe yazdığı ve daha sonra Türkçeye çevrilen 'Cane cane' adlı türküsünü seslendirdi.

7'inci Kolordu Komutanlığı ile 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı Bölge Bandosu, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında dün akşam kent merkezindeki Anıt Park'ta halk konseri verdi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı konserde bando marşların yanı sıra Diyarbakır türküleri, Türk Halk Müziği, Türk Pop Müziğin'den eserler seslendirdi. Bandonun söylediği şarkılar arasında en ilginci ise hakkında açılan davalar nedeniyle 35 yıldır Türkiye'ye gelmeyen ve Avrupa'da yaşayan Kürt sanatçı Şivan Perver'in 'Cane cane' adlı parçası oldu. Bando, Perver'in besteleyip müziğini yaptığı Kürtçe parçanın daha sonra Türkçe'ye çevrilmiş şeklini seslendirdi.

Diyarbakırlıların ilgi gösterdiği konserde söyleyenen hareketli türkülere izleyiciler de eşlik etti. Özellikle çocuklar bandoyu büyük bir ilgiyle izleyip alkışlarla tempo tuttu.

haber3

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri