Aşiyan Mezarlığı'nda polise saldırı: 1 polis şehit oldu

Beşiktaş Bebek'te Aşiyan Mezarlığı'nda polise silahlı saldırı gerçekleştirildi. Motorsikletli Yunus timinde görevli iki polis ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan polislerden biri şehit oldu.

Alınan bilgiye göre, Aşiyan Mezarlığı'nda bıçaklı bir kişinin olduğu yönündeki ihbar üzerine Yunuslar olarak bilinen motorize polis timleri bölgeye gönderildi.

Polisin silahını aldığı iddia edilen şüpheli, ateş etmeye başladı. Olayda, 2 polis memuru yaralandı.


Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla çevre hastanelere sevk edildi. Hastaneye kaldırılan polislerden biri şehit oldu.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

POLİSLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Beşiktaş Bebek'te Aşiyan Mezarlığı içerisinde çatışmaya giren polislerin isimlerinin Mehmet Birlik (22) ve Turgay Yılmaz (23) olduğu öğrenildi.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

Sarıyer'deki silahlı çatışmada bir polis memurunu şehit eden, birini de yaralayan saldırganın adının Barış Doğan olduğu açıklandı.

Hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan saldırganın hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜR VEKİLİ ERGÜDER'DEN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Tufan Ergüder, Aşiyan Mezarlığı'nda yaşanan olayda 1 polis memurunun şehit, diğerinin yarılı olduğunu, saldırgan da ağır yaralı olarak ele geçirildiğini söyledi.

Aşiyan Mezarlığı'na gelerek olay yerinde inceleme yapan Ergüder, mezarlık içerisinde basın mensuplarına açıklama yaparak olayla ilgili bilgilerini aktardı. Ergüder, 155 Polis İmdat telefonuna yapılan, 'Bıçaklı bir şahıs etrafa zarar veriyor' şeklindeki telefon ihbarı üzerine polis ekiplerinin harekete geçtiğini ve kısa sürede olay yerine ulaştığı söyledi.

Polis ekiplerinin mezarlık içerisinde ihbara uyan bir şahsı çevirdikleri ve kimlik sorgusu yapıldığı sırada şahsın bıçağını çıkararak polislere saldırdığı ve bu sırada polislerden birisinin silahını aldığını belirten Ergüder; "Aldığı silahla polislere ateş ediyor. Burada 1 polisimiz şehit oldu diğeri de yaralı. Şahıs da daha sonra gelen takviye ekiplerin kovalamacası sonucu yaralı bir şekilde ele geçirildi. Yaralı polisimiz ve saldırgan hastaneye kaldırıldı. Saldırganın kimlik bilgilerini araştırıyoruz. Şuana kadar terör saldırısı olduğu yönünde bir bulgu yok. Yaralı polisimizin durumu sıkıntılı değil. Saldırganın durumu ağır." diye konuştu.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ergüder, 'Olayda bir ihmal sözkonusu mu?' şeklindeki bir soruya, "Olayda bir ihmal yok. Bizim önceliğimiz insanları sağlıklı bir şekilde etkisiz hale getirmektir." cevabını verdi.

Polislerin birinin 3, diğerinin 1 senelik polis olduğunu belirten Ergüder, şahsın üzerinden kimliğini belirtecek bazı belgeler çıktığını ancak netlik kazanmadığını ifade etti. Ergüder, polislerin kimlikleri hakkında da bilgi vermedi.

SALDIRGANA 7 KURŞUN İSABET ETMİŞ

Beşiktaş Bebek'te kendisine müdahale etmek isteyen polislere bıçakla saldıran ve silahını aldığı polisi şehit edip yanındaki diğer polisi de yaralayan saldırgan B.D., yaşam mücadelesi veriyor. Polisin silahla vurarak etkisiz hale getirdiği saldırgana 7 kurşunun isabet ettiği öğrenildi.

Olay yerinden kaçmak isterken bölgeye gelen diğer polis ekiplerinin kovalamaca sonucu vurularak yakalanan saldırgan, ağır yaralı olarak Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Üzerinden B.D. adına düzenlenmiş bir kart çıkan saldırgana yapılan müdahalede vücuduna 7 kurşun isabet ettiği belirlendi.

Kafa bölgesine 3, sağ baldır 2, sol baldır 1 ve sol kasığına 1 kurşun isabet eden saldırgan yaşam mücadelesi veriyor.
zaman

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri