Aşiretler out, AK Partililer in

12 Haziran seçimlerinde yaşanan ilklerden birisi de aşiret ağırlığının sandığa yansımaması oldu. Şanlıurfa'da, kentin güçlü aşiretlerinden isimler hüsrana uğradı.

AK Parti'nin aday göstermediği İzol aşireti liderlerinden Zülfikar İzol, seçime Şanlıurfa'dan bağımsız olarak girdi. Ancak bazı aşiret üyeleri AK Parti'yi destekledi. Zülfikar İzol, 15 bin 865 oyda kaldı, Meclis'e giremedi.
Bucak aşiretinden Ahmet Ersin Bucak seçime bağımsız olarak katıldı. Ancak Bucak da kendisini Meclis'e taşıyacak oyu alamadı. Şeyhanlı aşiretinden eski milletvekili Sabahattin Cevheri'nin kardeşi Mahmut Cevheri ve Zeynel Fatih Şahanlıoğlu da seçime bağımsız olarak katıldı. Ancak iki isim de yeterli oy oranına ulaşamadı.
 AK Parti'den istifa edip MHP'ye geçen Cumeyli aşiretinden Çağla Aktemur Özyavuz'un eşi İbrahim Özyavuz ve Hacı Musa aşireti MHP adayı Muzaffer Çakmaklı da seçilemedi.
AK Parti'nin Şanlıurfa'da, 12. sıradan aday gösterdiği ancak seçimi kazanamayan Zeynep Müjde Sakar ise Kırvar Aşireti mensubu. Ancak aşiretin büyük kısmının SP'ye oy verdiği belirtiliyor.
Yaşanan bu durumda aşiret oylarının bölünmesi de etkili oldu.  Şeyhanlı Aşireti'nin büyük bölümü de bölünerek kendi aşiretlerine mensup Cevheri ve Şahanlıoğlu yerine AK Parti'nin adayı olan, aynı aşirete mensup Seyit Eyüpoğlu'nu destekledi. Eyüpoğlu seçimi kazandı. Kentte 12 vekilden 10'un AK Parti, 2'sini BDP destekli bağımsızlar kazandı.
ÖZDEMİR DE OLMADI
CHP'nin Batman umudu Halilan Aşireti'nin önde gelenlerinden isimlerinden Faris Özdemir de milletvekili seçilemedi. 

Akşam

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri