Aşiret geliniydi ceza avukatı oldu

15 yaşında dayısının oğluyla evlendirilen Gürsel Miroğlu, okuma azmiyle hukuk fakültesini bitirdi. Şimdi avukat eşinden daha kariyerli...

Batmanlı Gürsel Miroğlu'nun azmi; töreyi de, cehaleti de dize getirdi. Miroğlu, 15 yaşındayken, dayısının oğlu ile evlendirildiği ve 4 çocuk sahibi olduğu halde eğitim hayatına devam etti. Hatta kızından bir yıl önce hukuk fakültesini kazanıp eşi gibi avukat oldu. Miroğlu, "Kadınlar isterse dünyayı bile dize getirir" diyor. Hasan Şemdin aşiretine mensup bir ailenin kızı olan Gürsel Miroğlu, 1975 yılında, dayısının avukat oğlu Şeyhmus Miroğlu ile evlendirildi ve Mardin'e yerleşti. Genç kadın, bir yıl sonra kızı Mahabad'ı dünyaya getirdi. Eve kapanıp, sosyal hayattan kopmak istemeyen Gürsel Miroğlu eşiyle konuşup eğitimine devam etmek istediğini söyledi. Eşi, önce bu talebe sıcak bakmadı ancak daha sonra dışarıdan sınavlara girmesine ikna oldu. Bu süretçe 3 çocuğu daha oldu. Çevresinde yadırgansa da yılmayan Miroğlu, 1992 yılında liseyi dışarıdan bitirdi. Azimli anne 1993'te ilk kez girdiği üniversite sınavında Konya Selçuk Üniversitesi'ni kazandı. Ancak eşinin işi, çocukların okulu ve kurulu düzeni yüzünden kaydını yaptıramadı.

SEKRETERİNİ DE HEMŞİRE YAPTI
Sonraki yıl tekrar sınava giren Miroğlu, Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı. Kızı Mahabad Miroğlu da, 1997 yılında Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı. Kızıyla birlikte hukuk derslerine çalışan Miroğlu'nu sınavlara eşi ve kayınpederi götürmeye başladı. 2002 yılında mezun olan Gürsel Miroğlu; sırasıyla Diyarbakır, Mardin ve Batman barosuna kayıtlı olarak avukatlık yaptı. Şimdi de ceza avukatlığına devam ediyor. Üstelik ortaokul mezunuyken evlendiği eşi Şeyhmus Miroğlu, ortak vekaletle girdikleri dava dosyalarında kendisinden yetki belgesi alıyor. Miroğlu, sekreterinin de üniversiteye gidip hemşire olmasına aracı olmuş.

ÇOCUK SALLARKEN DERS ÇALIŞTIM
50 yaşındaKİ Gürsel Miroğlu, "Dizimde çocuk sallarken ders çalıştım. Şimdi kızım avukat, 2 oğlum inşaat mühendisi, 1 oğlum da doktor. 6 kişilik ailede hepimiz üniversiteli olduk. Gürsel Miroğlu, halası Zekiye Midyat'ın da, Cumhuriyet tarihinin ilk kadın belediye başkanı olduğunu vurguluyor.

Sabah

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri