Arınç: Kamuda ki israfı önleseniz...

Arınç: Kamuda ki israfı önleseniz, Türkiye'de vergi almaya gerek kalmaz

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kamu yatırımlarını akıl, bilim ve mantık çerçevesinde ihtiyaca göre yaptıklarını belirterek, "Popülizm yapmıyoruz, halk dalkavukluğu yapmıyoruz. İhtiyaç ne ise ona göre yatırım yapacağız. Bu gün kamudaki israftır Türkiye'nin belini büken. Devlet dairelerindeki israfı önleseniz, Türkiye'de vatandaştan vergi almaya gerek kalmaz." dedi.

AK Parti il başkanlığınca Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen bayramlaşma programına katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bütün şehir ve ilçelerin ihtiyaçlarını bildiklerini ve buna göre yatırım yapacaklarını anlatan Arınç, "Popülizm yapmayacağız, halk dalkavukluğu yapmayacağız. Şan şöhret için bol keseden atıp tutmayacağız. Bizim siyasetimiz bu değil." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın da buna çok dikkat ettiğini anlatan Bülent Arınç, "Başbakan dürüst olduğu için AK Parti kazanıyor. Kendisinden her şeyi isteyenlere; kusura bakma ben dalkavuk değilim, şunu yaparım ama bunu yapamam diyebiliyor, hayır dediği oluyor zaman zaman. Ve halk uçsuz bucaksız vaatler yapanın değil, dürüst olanın yanında," şeklinde konutu.

Son 10 yılda Türkiye'nin yıkılmışken ayağa kalktığını anlatan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Rahmetli Ecevit'in dönemi, 1999-2000-2001 Türkiye eksi 9'ları gördü, büyümede, bizim dönemimizde artı 9'ları gördü. 2011'in ilk üç ayındaki büyüme hızı yüzde 11 ile dünya birincisiyiz. Allaha hamdolsun." şeklinde devam etti.

"KAMUDAKİ İSRAFI ÖNLESENİZ VERGİ ALMAYA GEREK KALMAZ"

Yatırımların akıl bilim ve mantık çerçevesinde ihtiyaç ne ise ona göre yapıldığını anlatan Arınç, popülizm yapmadıklarını belirterek şunları söyledi: "Ne ise ihtiyaç ona göre yatırım yapacağız, en tasarruflusunu yapacağız, kullandığımız kamu kaynağıdır, kamu kaynağını israf edemeyiz. Biz Hz. Ömer değiliz ama onun adaletine inanmış insanlarız. Bu gün kamudaki israftır Türkiye'nin belini büken. Devlet dairelerindeki israftır, kağıttan, kalemden, ışıktan, sudan tutunuz eğer bu israfı önleseniz, Türkiye'de vatandaştan vergi almaya gerek kalmaz."

"KILIÇDAROĞLU'NA SOMALİ ÖVGÜSÜ"

Türkiye'nin dünyanın örnek gösterdiği lider bir ülke olacağını belirten Bülent Arınç, son olarak Somali konusunda atılan adımların da bunun bir göstergesi olduğunu söyledi. Özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Somali ziyaretine vurgu yapan Bülent Arınç, Somali'ye giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da Somali ziyaretinden dolayı övgüler yağdırdı. Bülent Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eşini alacaksın çocuklarını alacaksın, İstanbul'da ne kadar hayırsever varsa toplayıp Somali'ye gideceksin, Uçak nereye inecek, havaalanı diye bir şey yok, eşkıyanın kontrolünde, toprağa iner gibi iniyor. Oraya gidiyor. Resimlere bakmaya dayanamıyorsunuz, kemikleri çıkmış ölmek üzere olan çocuklar, Türkiye geldi diyorlar, Türkiye'den geldiler diyorlar, yaramıza merhem olacaklar diyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu'nu da kutluyorum. O da dün akşam Somali'ye gidecekti, umarım gitmiştir. Bu ne kadar güzel bir fedakarlık. Bir bayram gününde Somali'de ki fukaranın gözünün yaşını sildirmek ne kadar güzel bir şey." şeklinde konuştu.

"TERÖRÜN BELİNİ KIRACAĞIZ"

Konuşmasında teröre de vurgu yapan Başbakan Yardımcısı Arınç, "İnşallah hepimizin kalbini burkan, içimizi kanatan bu terör belasından da Rabbim en kısa zamanda bizi kurtarsın" dedi.

Salonda bulunanların "amin" demesi üzerine "Sadece aminle değil, hem dua hem kılıçla bu işler çözülecek. İnşallah bu terörün belini kıracağız. inşallah bu yüreğimizi kanatan, bu Bursa'mıza hemen her gün şehit cenazelerinin geldiği bu cennet vatanımızın annelerini, babalarını, milletimizi üzecek bu terör belasının bir an evvel belini kırmak için çok çalışıyoruz. Yurt içinde, yurt dışında sonunda emelimize ulaşacağız, biraz daha sabır." şeklinde konuştu.

"BİZ NE TATLILAR YİYORUZ ANKARA'DA"

Türkiye'de çok güzel şeylerin yaşanmakta olduğuna vurgu yapan Bülent Arınç, şu ilginç benzetme ile herkesi güldürdü: "Kurban olduğum Allah neler veriyor neler, güzel kardeşim, siz burada sadece Ramazan bayramı kutluyorsunuz, değil mi, Bir tane tatlı için geldiniz Ramazan bayramında beraber olduk değil mi. Biz ne tatlılar yiyoruz Ankara'da ne bayramlar kutluyoruz, ah güzel kardeşlerim. Sabır, sabreden başarıya ulaşacak inşallah."

"ULAŞTIRMA BAKANI KENDİ MEMLEKETİNE BİR HAVAALANI TEMELİ ATMIŞ"

Türkiye'de israf yapmadıklarını ve yapmayacaklarını anlatan Bülent Arınç, bu zamana kadar kamuda şan ve şöhret için temel atılıp atıl bırakıldığına dikkat çekti: "Geçmiş hükümetleri eleştirmek istemiyorum ama bu işi bilen bir kardeşinizim, kim ulaştırma bakanı olmuşsa kendi şehrine bir havaalanı temeli atmış. Doğru mu? yerinde mi? Gerekli mi? Sormamış. Kendi adına bir havaalanı yapıp şöhret olmak istemiş. Kimse beni eleştirmesin yüreğimde yaradır bu. Alanya'daki Gazi Paşa Havaalanı'nı da çok iyi biliyorum, Sinop'u da biliyorum, başkasını da biliyorum," şeklinde sözlerini tamamladı.

Zaman

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri