Arınç: En büyük bütçe eğitime

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, okullarda, dershanelerde, kurslarda çocukların örselenmemesi, bozulması, yanlış yollara gitmemesi ve kötü alışkanlıklara kapılmaması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Arınç, Bursa'nın İnegöl ilçesinde, FEM dershanelerinin FEM-Anafen Eğitim Kompleksi'nin açılışında, çok önemli bir eğitim kurumunu hizmete açmak üzere İnegöl'e gelmeden önce 2 gün süresince seçim çalışması yapmak üzere Muş ve Bitlis'te mitingler yaptığını ve halkla buluştuğunu anlattı.

Türkiye'de en önemli meselenin eğitim olduğunu dile getiren Arınç, ''Muş ve Bitlis'te yeni üniversiteleri gördüm. Binlerce öğrencisi bulunan üniversiteler, bölgeye önemli hareket getirmişler. Binlerce öğrencinin bu üniversitelerde eğitim aldığını görünce çok mutlu oldum'' dedi.

Arınç, Türkiye nüfusunun 72 milyon olduğunu anımsatarak, ''Bu nüfusun yarısından fazlası 35 yaşın altında. Avrupa yaşlandı, genç nüfus yok. Türkiye'nin 35 milyondan fazlası 35 yaşın altında. 35 yaşın altında olanların da 17 milyonu ana sınıfı, ilk ve ortaöğretim ile üniversite çağında. Avrupa'nın 5 ülkesini toplasanız, onların nüfusu, Türkiye'de ilk ve orta eğitim seviyesindeki çocuklarımızın sayısından daha az. Bizim, ne yapıp yapıp 17 milyon gencimize, eğitimi çok iyi hazırlamamız gerekiyor'' diye konuştu.

-''MİLLİ EĞİTİM, BÜTÇEDE İLK SIRAYA GELDİ''-

Eskiden Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin altıncı, yedinci sıralarda olduğunu dile getiren Arınç, ''Hükümetimiz döneminde, birinci sıradaki Milli Savunma bütçesi, altıncı sıraya düştü, birinci sıraya Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi geldi. Hükümetimiz kadar da gönüllü insanlarımız eğitime destek verdi, kol kanat gerdi'' dedi.

Bursa'da hayırseverlerin yaptırdığı okul sayısının yüzleri aştığını, İnegöl'de de eğitime önemli yatırımlar yapıldığını belirten Arınç, şunları kaydetti:

''Bu eğitim kurumlarında yarınlarımız, geleceğimiz olan çocuklarımız eğitim görecek. Çocuklarımız, birbiriyle kavga eden, eline silah alan değil, ülkesini karıştırmak isteyen değil, polisi tokatlayan değil, milleti, memleketi birbirine kırdırmak isteyen değil, annesine babasına atasına saygılı, küçüklerine sevgili, kafasında müspet ilim, gönlünde milli ve manevi değerlerle yetişince kaymaklı baklava gibi, bundan daha güzel bir şey olamaz. Çocuklarımızı böyle yetiştireceğiz. Okullarımızda, dershanelerimizde, kurslarda da çocuklarımızı, ergenlik çağında ve sonrasında örselenmemesi, bozulmaması, yanlış yollara gitmemesi, kötü arkadaşlıklar edinmemesi ve kötü alışkanlıklara kapılmaması için elimizden geleni yapacağız.''

İnegöl'de mobilya sanayisinin çok geliştiğini hatırlatan Arınç, ''Sanayiniz, ihracatınız çok iyi. Belediye çok iyi çalışıyor, Allah bin kere razı olsun. Gelecek daha iyi geliyor ama hiçbir şey, ne okullarımızın ne dershanelerimizin ne yurtlarımızın ne de gençlerimize verdiğimiz değerin yerini tutamaz'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Arınç, kompleksin açılışını yaptı.

http://www.haber7.com/haber/20110512/Arinc-En-buyuk-butce-egitime.php

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri