Arınç: ''Bunu beklemek aptallıktır''

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, PKK'nın çocuklara süt dağıtılmasını istememesi ve 28 Şubat soruşturması kapsamında gerçekleştirilen 4. dalga operasyonları hakkında açıklama yaptı.

Bülent Arınç, süt dağıtımı sonrasında yaşananlara ilişkin, ''Daha birkaç gün önce Silvan Barajı'nın temel atma törenine giden 4 bakanın geçeceği yola, bomba döşeyen bir örgütün 7 milyon 600 bin öğrenciye sağlıklı kalması için süt dağıtmasından hoşnut olmasını beklemek aptallıktır'' dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Özellikle belli bir bölgede, belli bir örgütün propagandasına dikkat etmemiz lazım. PKK denilen örgüt, Türkiye'de devletin, vatandaşına ve öğrencisine karşı bu tür jestler yapmasını arzu etmiyor. Çünkü devletle halkın arasını açabilmek için her zaman sıkıntı doğuracak işler olmalı ki, onun propagandası yapılabilsin'' diye konuştu.

ARINÇ'TAN '4. DALGA' AÇIKLAMASI

28 Şubat Soruşturmasına ilişkin bu sabahki gelişmeler üzerine de konuşan Bülent Arınç, ''Demek ki soruşturma devam ediyor. Bir an evvel iddianame varsa iddianamenin ortaya çıkması veya eğer takipsizliğe bağlanacaksa bir takipsizlik kararının bir an önce sonuçlandırılmasını ben şahsen bir hukukçu olarak da bir siyasetçi olarak da arzu ederim. Önemli bir konu. Yeni gözaltılar olacaksa soruşturma bir an evvel bitmeli diye düşünürüm. Yargı sürecidir. Soruşturma biterse arkasından kovuşturma safhası başlar. Bir an evvel bu yargılamalardan sonuç alınabilir'' ifadelerini kullandı.

Sabah

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri