Araç sahiplerine kış bakım uyarıları

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, araç sahiplerini uyararak, arabaların kışlık bakımlarını ihmal etmemelerini istedi.

Apaydın yaptığı yazılı açıklamada, havaların soğuması ve bazı bölgelere kar ve yağmur yağışlarının başlaması nedeniyle sürücülerin araçlarını kış şartlarına uygun hale getirerek trafiğe çıkmaları gerektiğini hatırlattı.

Araçların da insanlar gibi olduğunu ifade eden Apaydın, bakımı yapılmayan araçların hem arızalanabileceğini hem de akla gelmeyen kazalara neden olabileceğini belirtti.

Araçların kış bakımlarının ihmal edilmemesini, eksikliklerinin biran önce giderilmesini ve kışın aşırı süratten kaçınılmasını isteyen Fevzi Apaydın, trafikteki kaza sayısının düşmesine rağmen bunun yeterli olmadığını vurguladı.

TŞOF Başkanı Apaydın açıklamasında şunları kaydetti:

''Havaların soğumasıyla bazı bölgelerimize kar yağmaya başladı. Uzun ve yorucu bir kış bizi beklemektedir. Kazalara karışmamak ve üzücü olaylara meydan vermemek için araçlarımızı yavaş ve dikkatli kullanalım. Kış aylarında meydana gelen kazalar; buzlanma ve yol durumuna önlem almamak ile araçlarımızı kışa hazırlamamaktan kaynaklanmaktadır. Bunun için araç lastiğinden, zincirine, fren, direksiyon, şanzıman, diferansiyeli ile motorun yağ bakımına kadar her türlü bakımı eksiksiz yapılmalıdır. Ayrıca, akülere asit, radyatörlere ise antifriz bir an önce konulmalıdır. Balatalar, diskler, elektronik aksam, kalorifer-klima sistemi kısaca araçtaki bütün mekanizmalar gözden geçirilerek kışa hazır hale getirilmelidir.''


www.haber7.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri