Araç muayenede garip uygulama

Araç muayenelerinde uygulanan yeni düzenlemeye göre Türkiye, kuzey ve güney olmak üzere iki bölgeye ayrıldı.

Bu uygulama yüzünden güney illerinin plakalarını taşıyan araçlar kuzey illerinde araç muayenelerini yaptıramıyor.

TÜVTÜRK yetkililerinden alınan bilgiye göre Türkiye, Araç Muayene İstasyonlarının Açılması İşletilmesi ve Araç Muayenesi Yönetmeliği'ne göre araç muayene hizmetlerinin etkin ve verimli şekilde yürütülebilmesi için Ulaştırma Bakanlığı tarafından il ve ilçeler itibariyle güney ve kuzey olmak üzere iki muayene bölgesine ayrıldı.

Güney illerine dahil edilen Ankara'daki binlerce 34 plakalı araç muayene için, kuzey illerine dahil olan Bolu, Çankırı ve Kırıkkale'ye gidecek.

Yine bu uygulamanın getirdiği başka bir örneğe göre ise 34 plakalı olan bir araç Ankara'da muayene olamazken Kuzey illerine dahil edilen Van'da muayene olabilecek.

Doğuş Otomotiv, Akfen ve TÜV-SÜD ortaklığı ile TÜVTURK'e devredilen "Araç Muayene İstasyonları Yapım ve İşletim Hakkı" sorumluluğunun yerine getirilmesi için Ulaştırma Bakanlığı ile ortak çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Kuzey-Güney ayrımının Ulaştırma Bakanlığı tarafından ilgili yönetmelikten kaldırıldığı ancak Danıştay'dan bu konu üzerine bir karar alıncaya kadar TÜVTÜRK'ün bu uygulamaya devam edeceği öğrenildi.


Hürriyet

                                      

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri