Antartika kriz mağdurlarını bekliyor

Küresel mali krizden uzaklaşmak istiyorsanız, dünya üzerinde bankaların bulunmadığı tek kıta olan Antarktika'da, 2.5 yıllık sözleşme garantisi olan işlerden birine başvurabilirsiniz…

Bankaların bulunmadığı tek kıta olan Antartika, belki bankacı ve finans uzmanlarını değil ama 2.5 yıllık sözleşme garantisi olan işlerde çalışmak isteyen profesyonelleri bekliyor.

Çoğu bilim adamı ve diğer görevlilerinin yaz aylarında çalışmayı tercih ettiği Antarktika'da British Antarctic Survey başta olmak üzere birçok kuruluş, buzlarla kaplı kıtada krizden habersiz 2.5 yıl geçirmeyi teklif ediyor.

Uzmanlar, dünyanın büyük bölümü resesyona girerken, insanların maaşlarını biriktirme imkanını buldukları Antarktika'ya gitmenin belki de şu sıralar yapılabilecek en iyi şey olduğu belirtiyor.

Antartika'da çalışanlar kıta için ne diyor...

• Kıtaya geçen yıl gelen ve dalgıç olarak çalışan Güney Afrikalı Terri Souster: "Ekonomi her yerde baş aşağı gidiyor, tüm bunlardan uzaklaşmak için 2.5 yıllık iş sözleşmeleri mükemmel bir fırsat”.

• British Antarctic Survey'in Rothera Araştırma Üssü yetkilisi John Withers, “Başlangıçta 18 aylık sözleşme imzaladım ancak daha sonra kıtadaki huzurlu çalışma ortamından etkilenerek kalma süremi uzattım”.

• Antartika'da her şeyden habersiz yaşadıklarını anlatan Rothera Araştırma Üssü yetkilisi John Withers, İngiltere'ye döndüğünde kardeşinin fotoğrafını çekmek için cep telefonunu kendisine doğru tuttuğunda çok şaşırdığını çünkü Antarktika'da yaşadığı sürece bu gelişmeden habersiz olduğunu söylüyor.

• Avustralyalı deniz biyoloğu Melissa Langridge: “Burada sinemaya gitme, alışverişe çıkma olanağınız yok, ancak kayak ve dağcılık yapabilirsiniz”.
sabah

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri