Annesini öldüren Başak’a ömür boyu hapis cezası

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğretim üyesi olan annesi Prof. Dr. Ayşe Olcay Tiryaki'yi öldürmek suçundan "ömür boyu hapis" cezasına çarptırılan Başak Aydıntuğ, "Onu hiç kimse benim kadar özlemeyecek. Ömür boyu pişman olacağım" dedi.

6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında Başak Aydıntuğ, 17 sayfalık yazılı savunmasını verdi. Avukatların, genç kızın olaydan önce kullandığı antidepresan ilaçların "saldırganlık ve öfkeye" yol iddialarının araştırılması talebini mahkeme reddetti.

Son sözleri sorulan Başak Aydıntuğ, cezaevinde, geçmişini gözden geçirme imkanı bulduğunu kaydetti ve annesiyle arasında ne geçerse geçsin, onu sevdiğini ifade etti. Olaydan kendisinin sorumlu olduğunu söyleyen Aydıntuğ, "Temeli sağlam bir ev olmak istiyordum. Beni gökdelen olmaya zorladılar. Görünürde üç evin tek kızıydım ama bir tane bile 'Yuvam' diyebileceğim evim olamadı. Böylece iki arada bir derede kıvrandım durdum. Şimdi, bütün hayatım boyunca vicdanlı davranmış olmanın cezasını çekiyorum. Çok pişmanım" diye konuştu. Mahkeme Heyeti, Aydıntuğ'u annesini kasten öldürdüğü gerekçesiyle "ağırlaştırılmış ömür boyu hapis" cezasına çarptırdı. Mahkeme, Aydıntuğ'un cezasını duruşmalardaki iyi hali nedeniyle ömür boyu hapse çevirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri