Anketler Partiler İçin Ne Diyor?

Andy-Ar araştırma şirketinin Türkiye'nin siyasi gündeminde yer alan konulara yer verdiği son araştırmasından çarpıcı notlar

Halk Anayasa paketinin içeriğinden haberdar değil; Türkiye yaklaşık bir aylık bir süreçten beri iktidar partisi Ak Parti'nin geçtiğimiz günlerde kamuoyuna sunduğu anayasa değişiklik paketini tartışıyor fakat araştırmanın sonuçlarına göre sokaktaki halkın büyük bir bölümü anayasa paketinde nasıl bir değişiklik yapıldığını bilmiyor.

Referandumda EVET; Halk anayasa değişiklik paketinden yeterince haberdar olmadığı halde, Ak Parti'nin bu projesine destek verdiğini ifade etmektedir. Değişikliği öngören bu paketin referandumda oylanması durumunda “EVET” oyu kullanacak

Halk erken seçime karşı çıkıyor; Muhalefet parti liderlerinin erken seçim talebi halk tarafından karşılık bulmuyor.

AB Halkın gündeminden düştü; AK Parti Hükümeti'nin öncelikli politikalarından birisi olan Avrupa Birliği (AB)'ye üyelik konusunda halkın umudu her geçen gün zayıfladı. AB'ye destek oranı yüzde 70'ler dolayındayken, bugün destek oranı yüzde 33,6'ya kadar geriledi.

Ak Parti tekrar yükselmeye başladı; İktidar partisi Ak Parti'nin Demokratik Açılım ile beraber ekonominin olumsuz göstergeleri dolayısı ile oylarındaki hızlı düşüşün durduğunu ve şubat ayı itibarı ile tekrar yükselişe geçti. Yüzde 32'lere kadar inen bu oran, gündemin değişmesi ile beraber yine Ak Parti lehine olumlu göstergelere neden oldu. Yüzde 38,6'ya kadar yükselerek birinci parti duruma geldi.



Ana Muhalefet Partisi CHP'de hareketlilik görünmüyor. Son 3 aydır CHP yüzde 20'ler dolayında gidişatını sürdürürken son araştırmada Anayasa değişiklik paketine olumlu desteğin CHP seçmeni tarafından da kabul gördüğünü ortaya çıkardı. CHP'nin bu konuda izleyeceği tutum oylarında olumlu yada olumsuz etki yaratacak.

MHP puan kaybetmeye başladı. Demokratik Açılım kamuoyunun gündemine geldiği haftalarda, MHP lideri Devlet BAHÇELİ ve parti kurmaylarının karşı ve sert tutumu MHP oylarında hızlı bir yükselişe neden olmuş ve yüzde 20'ler seviyesine çıkarak ikinci parti konumuna ulaşmıştı. Ancak gündemin değişmesi ve gündem konularına karşı MHP'nin ılımlı yaklaşımdan uzaklaşılması nedeni ile oylarda azalma meydana geldi. .Bu oran yüzde 16,9.

SP yükselmeye devam ediyor.
Numan KURTULMUŞ liderliğindeki Saadet Partisi'nin söylemleri, diğer parti seçmenleri tarafından da ilgi ile takip ediliyor. Oldukça istikrarlı biçimde oylarında yükseliş gözlemlenen SP'nin oranı yüzde 6,2

SARIGÜL'ün hareketi TDH tekrar hareketlendi
Hızlı bir çıkış yapan ve kamuoyunun ilgi odağı haline gelen Mustafa SARIGÜL liderliğindeki hareket yüzde 10'lar seviyesine ulaşmıştı. Ancak birden bire geri planda kalması dolayısı ile inişe geçen TDH, tekrar toparlanma sürecine girmiş görünüyor.Tüm partilerin seçmen kitlesinden oy alan TDH, 4.parti olarak yüzde 8,1 oranı ile "ben de varım" diyor.


aktifhaber

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

KAMU PERSONELİ Haberleri