Ankara'yı elektrik çarptı

Başkent Ankara'nın kalbi olan Çankaya İlçesi, dün bütün gün elektrik şoku yaşadı.

Öğle saatlerinde başlayan elektrik kesintisi, 6 saati buldu. Kesinti, Çankaya Köşkü yanında, Kızılay, Dikmen ve Kavaklıdere semtlerini de kapsadı.

Ankara'da dün saat 12.00 civarında başlayan elektrik kesintisi, Başkenti felç etti. Kesinti, nedeniyle Ankara'nın kalbi olan Çankaya İlçesi'nde büyük sıkıntı yaşandı. Kesintiden Çankaya Köşkü dahil, bazı bakanlıklar ve büyükelçilikler de etkilendi. Çankaya Köşkü'nde jeneratörler devreye alınırken, kesintinin uzun sürmesi nedeniyle jeneratörler de yetmedi. Sorunun ancak akşam saatlerinde çözülebilmesi nedeniyle, Çankaya bütün gün elektriksiz kaldı.

Elektrik kesintisi nedeniyle başkentin elektrik dağıtımını üstlenen EnerjiSA'ya ait Başkent Elektrik'e çok sayıda şikayet gelirken, sorunun Türkiye Elektrik İletim A.Ş'den (TEİAŞ) kaynaklandığı öğrenildi.

TRAFO PATLADI
Çankaya ile Hoşdere Caddesi'ni besleyen TEİAŞ'a ait trafoda patlama yaşandığı belirtilirken, konuya yönelik yapılan açıklamada da, 'TEİAŞ'a ait 154/34,5 kV indirici merkezdeki 34,5 kV'lık barlarda meydana gelen arızalar sonucunda, bu bölgelere enerji sağlayan trafoların devre dışı kalması sonucu şirketimize ait 499 adet dağıtım transformatöründe elektrik kesintisi meydana geldi' denildi.
Akşam

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri