Ankara’ya eğitim göçü yaşanıyor

İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan Ankara'nın bir eğitim kenti olduğunu belirterek, "Çocuklarının orta öğretim dönemini Ankara'da okumasını isteyen veliler Ankara'ya bir eğitim göçü başlatıyor. Ankara eğitim için cazip bir kent" dedi.

Aydoğan ailelerin ortaöğretimde çocuklarını mesleki eğitime yönlendirmesinin önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Son yıllarda konjonktürel açıdan dünyanın gittiği yer olarak mesleki eğitimi önemsemek zorundayız. Türkiye'nin kalkınması için çok önemli bir konu. Öğrencinin okulu bitirir bitirmez iş bulması açısından da mesleki eğitim çok önemli. Aileler çocuklarını mutlaka mesleki eğitime yönlendirmeli. Okullarımız öğretmen yeterliliği ve güvenlik açısından yeterli ve tamamen sorunsuz durumdadır. Bunun yanı sıra Ankara'nın bir üniversiteler kenti olması nedeniyle başta üniversitelerle bir çok ortak proje yürütüyoruz.

Kurumlarla işbirliği içindeyiz

Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve sivil toplum örgütleriyle ortak çalışmalar yürüyoruz. En önemlisi Bakanlığımız genel bütçesinden okullarımızın ayakta kalması, kalitenin yükselmesi için tüm imkanları seferber etmektedir. Ankara'da Cumhuriyetle yaşıt bir çok okul var. Eğitim kalitesi açısından değerlendirdiğimizde kurum kültürüne sahip olma çok önemli bir özelliktir.

Ankara'nın tüm bu özellikleri çocuklarını liseyi Ankara'da okutmak isteyen velileri kentimize çekiyor ve Ankara'ya bir eğitim göçü yaşanıyor. Ortaöğretimde derslik başına 32-33 öğrenci düşmektedir ve devam eden yüzlerce dersliğimizle Ankara ortaöğretim açısından cazip bir kenttir.

Öte yandan biz özel eğitim kurumlarının gelişmesinden memnuniyet duyuyoruz. Özel öğretim kurumları hem devletin yükünü hafifletiyor hem de verdiği kaliteli hizmet bakımından öğretime ciddi katkı veriyor. Son yıllarda özel eğitim kurumlarında bir sıçrama yaşanıyor. Kampus boyutunda çok büyük okullar açıldı. Tüm bu gelişmeler Ankara'da eğitim açısından çok önemli."

Hürriyet


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri