Ankara’nın Tarihi Okulu TKY’de Türkiye İkincisi Oldu

Ankara Altındağ Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarihi dokusuyla ve kurulduğu günden bugüne kadar verdiği hizmetlerle adından söz ettiren bir okul.

2010 yılında Okul müdürlerine uygulanan rotasyon sonucunda Okula atanan Nazan Şener proaktif çalışmalarıyla ve tüm ekibiyle birlikte kısa sürede okulunu TKY’de Türkiye İkinciliğine taşıdı.

Türkiye’nin çeşitli illerinde görev yaptıktan sonra Ankara Cebeci Kız Meslek lisesindeki çalışmalarıyla etkili eğitim liderliği sergileyen Nazan Şener, başarısını yeni atandığı okulda da sürdürdü. Bu başarının arkasında STK’lardaki etkin çalışmaları, Okul-meslek odası işbirliği,  akademik çalışmalarını uygulamaya yansıtması,  okul takımına yaptığı liderlik ve okul takımının liderine güveni ve özverili çalışması var.

Nazan Şener ödül sonrası ekibine şunları söyledi: “Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi olarak “Kalite hiçbir zaman sona ermeyecek bir seyahattir.” düşüncesiyle çıktığımız kalite yolculuğunda başarının gururunu taşıdığımız bu durağa gelinceye kadar, attığımız her adımda daima ileriye baktık.

Düne ait söylenmiş tüm sözleri değiştirmek ve yeni şeyler söyleyebilmekti gayemiz. Bu amaçla yolculuğa başladığımız günden bu yana her geçen gün kendimizi geliştirmek, yenilemek yolunda adımlar attık. Hep birlikte koyduk taşın altına elimizi; fikirlerimizi, yeteneklerimizi, bilgimizi birleştirdik. Sistemli ve düzenli bir şekilde çalıştık. Bütün bu çalışmaları gerçekleştirirken gelecek vizyonumuz etrafında birleştik. “Ben” yerine “Biz “ olma ilkesini benimsedik.

Okul olarak bugün geldiğimiz noktada;  biliyoruz ki, “Taşı delen suyun gücü değil devamlılığıdır. Bu nedenle bizler için yolculuk burada bitmiyor, aksine yeni bir yolun başlangıcındayız.”

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk milletinin istidadı ve kesin kararı, medeniyet yolunda durmadan, yılmadan ilerlemektir. Medeniyet yolunda başarı, yenileşmeye bağlıdır.” sözü ışığında yenileşme felsefesine inanan bir okul olarak aynı heyecan ve kararlılıkla geleceğe yürümeye devam edeceğiz. Başarı asla tesadüf değildir. Uzun soluklu bir çalışmanın ve özverinin sonucudur. Ödül almak önemliydi fakat kalite felsefesinin kurumda sürekliliğini sağlamanın daha önemli olduğunun bilincindeyiz”

Türkiye Eğitim olarak başarılı okul liderine ve ekibine kalite yolculuğunda diğer okul ve kurumlara örnek olmaları dileğiyle, kendilerini tebrik ediyoruz.

TurkiyeEgitim.Com / Özel haber

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri