Ankara'nın isyan senaryoları!

Arap ülkelerinde yakılan isyan ateşi sonrası Türkiye de boş durmadı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Esad'la görüşmesi sonrası Ankara'nın her ülkeye özel senaryolar hazırladığı ortaya çıktı.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan Eylül 2010 tarihinde Washington'a kritik bir ziyaret gerçekleştirdi. CIA Başkanı Leon Panetta ile görüşen Fidan ayrıca ABD'deki istihbarat birimlerinin çatı kurumu olan Ulusal Güvenlik Teşkilatı yetkilileri de bir araya geldi. Hakan Fidan, Arap isyanları ile başlayan süreçten sonra ilgili ülkelerin istihbarat örgütleri ile yakın temas içinde bulunuyor. Fidan son olarak Mart ayı içinde Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından Suriye'ye gönderildi ve Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüştü.

Her isyana ayrı senaryo

Türkiye, bir süre önce Arap isyanlarına ilişkin ayrı ayrı hazırladığı senaryoları "askeri" ve "insani yardım" başlıkları altında ortaya koydu. Dışişleri Bakanlığı koordinatörlüğünde yürütülen çalışmalara Genelkurmay ve MİT aktif katkı sağladı. "Gizli kod"la belirlenen senaryo kriterleri şöyle belirlendi:

1.Ülkelerdeki liderlerin durumu, gücü.

2.İsyanın dağılımı, katılım oranı

3.İsyan çıkan ülkedeki Türklerin varlığı

4."Askeri operasyon" ve "insani yardım" gerekliliği durumu..

SABAH 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri