Ankara'daki Kutlamada Bir İlk

Kutlamalar 3 noktada yapıldı. Tandoğan'da dikkat çeken bir isim kürsüye çıktı.

Ankara'da da 1 Mayıs coşkusu en üst seviyedeydi. Tandoğan Meydanı onbinlerce işçinin buluşmasına sahne oldu. Başkentte Sıhhiye Meydanı ve Ulus'ta da kutlama programları vardı. Tandoğan'daki kutlamada çalışanlara seslenenler arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de vardı.

İlk Adres Tandoğan

Kutlamalar için ilk adres Tandoğan Meydanıydı. Tandoğan'daki kutlamalar, "Barış içinde geçsin", "Bayram gibi kutlansın" ve "yeni sivil anayasa istiyoruz" dileklerle başladı.

Hak-İş ve Memur-Sen'in ortak kutlama programına katılmak için binlerce kişi önce Atatürk Kültür Merkezinde buluştu. İşçi ve memurlar coşku içerisinde Tandoğan'a kadar yürüdü.

İşçiler, kutlamalara katılanlara karanfil hediye etti. Buluşma tamamlanınca Tandoğan'daki gösteriler de başladı. İlk olarak Mehter Takımı sahnedeydi. Mehteran gösterisini, horon ve halaylar takip etti.

Bakan Çelik 1 Mayıs Alanında İşçilere Seslendi

Tandoğan meydanındaki 1 Mayıs kutlamasında çalışanlar taleplerini seslendirirken dikkat çeken bir isim kürsüye çıktı. O isim Çalışma Bakanı Faruk Çelik'ti...

 

Hükümeti temsilen 1 Mayıs kutlamasına katılan Bakan Çelik, ''Bugün 1 Mayıs. Bugün, emeğin ve alın terinin dayanışma günüdür. Bugün, hak arama mücadelesinin sembol günüdür. Bugün tüm emekçilerin bayram günüdür. Bayramınızı kutluyorum'' diye seslendi.

Konuşmasında işçi ve memurların sorunlarıyla ilgili de mesajlar veren Çelik, "Toplu sözleşme masasına memurlarımızla ilk kez oturduk. Demokrasinin gereği olarak sizler isteyeceksiniz bizler vermeye çalışacağız. Az vereceğiz çok vereceğiz bu işi çözmeye çalışacağız" dedi.

Sendika başkanları da işçi ve memurlara seslendi.

"1 Mayıs Mekan ve Biçim Tartışmalarına Hapsedilmemeli"

Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan konuşmasında, "Biz 1 Mayıs'ı mekan ve biçim tartışmalarına hapsetmeden, Evrenselliğini unutmadan, adına yakışır bir şekilde kutlamak için Tandoğan'dayız'' dedi.

Darbe süreçlerine de dikkat çeken Arslan, "Darbecilerden hesap sormaya var mısınız? Milet iradesine karşı Sincan'da tank yürütenler, bugün hesap verirken 28 Şubat'ta ülkemizi ekonomik bataklığa sürüklüyenler, halkı yoksulluğa itenler hesap vermelidir" diye konuştu.

"Tandoğan Meydanı'nın İsmi Özgürlük ve Demokrasi Meydanı Olarak Değiştirilsin"

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise konuşmasında Tandoğan Meydanı'nın adının değiştirilmesini istedi. Gündoğdu,"Tandoğan Meydanı'nın ismini 'Özgürlük ve Demokrasi Meydanı' olarak değiştirin. Darbelerle anılan hiçbir meydan kalmasın bu ülkede" şeklinde konuştu.

konuşmasında sendikasının taleplerini sıralayan Gündoğdu, şunları söyledi:

"Daha demokratik daha adil bir Türkiye talebini haykırmak için buradayız. Memurların özlük hakları, kamu görevlilerin hakları tüm sözleşmelilerin kadroya alınması için buradayız. 28 Şubat ve 12 Eylül başta olmak için antidemokratik süreçlerde olanların yaşanmaması içini buradayız."

KESK ve DİSK 1 Mayıs'ı Sıhhiye'de Kutladı

KESK ve DİSK Tandoğan'daki kutlamalara katılmadı. Bu iki sendika Sıhhiye Meydanı'nda farklı bir program düzenlendi.

 

Güvenlik Önlemleri Üst Düzeydeydi

Kutlamalar için yoğun güvenlik önlemleri alındı. Katılımcılar, polis noktalarında aranarak alanlara alındı.

Sıhhiye'de 4 bin, Tandoğan'da ise 2 bin 500 polis görev aldı.

TRT haber

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri