Ankara'da Yönetici Atamaya Büyük Talep!

Ankara'da Yönetici Atamaya Büyük Talep!

Ankara MEM tarafından duyurusu yapılan ve 13 Haziran'da başlayan  "İsteğe bağlı yönetici atama ve yer değişikliği" başvuruları bugün bitiyor.

Bir süre önce kamuoyuna yansıyan ve özellikle müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarına da rotasyon uygulaması getireceği ifade edilen taslak yönetmeliğin de etkisiyle başvurularda büyük artış yaşanıyor.

Ayrıca 1 Temmuz itirariyle rotasyona tabi olacak olan okul müdürleri, özellikle merkez ilçelerde bulunan az sayıdaki kurum müdürlüklerine atama talebinde bulunuyor. Bu durum, puanların oldukça yükselmesine neden olacak.

Müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığı başvurularında da benzer bir durum yaşanıyor. Belli okullardaki yöneticiliklere oldukça fazla başvuru yapılması beklenirken, merkez dışındaki yöneticiliklere başvuruların az yapılması bekleniyor.

Bir başka dikkat çeken konu ise, Halk eğitim merkezleri yöneticiliklerine gösterilen ilgi. Çankaya ve Yenimahalle Halk Eğitim Merkezlerindeki 1'er müdür yardımcılığı kadrosu için, 100'lerce adayın aradığı, bu kurumlara çok sayıda yöneticinin başvuru yapacağı ifade ediliyor.

Bir başka konu ise, "duyuruya çıkılmadığı" ifade edilen bazı kurumların olduğu iddialarıydı. Bu konuda şu ana kadar herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Ayrıca duyuru ve başvuru sürecinde, ilan edilen kurum yöneticiliklerine herhangi bir ekleme-çıkarma işlemi yapılmadı.

Başvuruların bugün tamamlanmasından sonra 20 Haziran sonrasında atamaların yapılacağı, 1 temmuza kadar göreve başlama-ayrılma işlemlerinin yetiştirilmeye çalıştırılacağı bekleniyor.

Teoman Yalçın / TurkiyeEgitim.Com

 

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri