ANKARA’DA YÖNETİCİ ATAMALARINDAKİ USULSÜZLÜĞÜ VALİLİĞE BİLDİRDİK

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü Web sayfasında 7.6.2010 günlü, 49015 sayılı bir yazı yayımlayarak isteğe bağlı yer değiştirme ve yeniden atanmak isteyenlerin 16-21 Haziran 2010 tarihleri arasında başvurması gerektiğini belirtmiştir.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bilgi İşlem Merkezi 21 Haziran 2010 günü saat 17.33'te ilçe MEBSİS yöneticilerine bir e-mail göndererek 16-21 Haziran 2010 tarihleri arasında yapılan isteğe bağlı yönetici atama başvurularının 22 Haziran 2010 tarihine kadar uzatıldığını bildirmiştir.

Söz konusu başvuruların 16-21 Haziran 2010 tarihlerinde yapılacağına ilişkin duyuru Web sayfasında yayımlandığı halde uzatma kararı Web sayfasında yayımlanmamıştır. Oysa 7.6.2010 günlü, 49015 sayılı duyuru hangi yöntemle yayımlanmışsa uzatma kararının da aynı yöntemle yayımlanması gerekmekteydi. Ayrıca uzatma kararının okullarda ilgili öğretmenlere ve yöneticilere imza karşılığında tebliği de yapılmamıştır.

Bu durumda uzatma kararı Ankara ilinde isteğe bağlı yer değiştirme ve yeniden atanmak isteyenlerden bir bölümünün lehine, bir bölümünün aleyhine olacağından, ayrımcılık getireceğinden kamuoyunda şaibelere yol açmıştır. Bu nedenle sendikamız söz konusu usulsüzlüğü valiliğe bildirmiş ve 22 Haziran 2010 günü yapılan başvuruların geçersiz sayılmasını ve bu tarihte başvuranların mağdur olmaması içinde Web sayfasında yayımlanacak yeni bir uzatma kararı alınmasını talep etmiştir. Bu başvurumuzdan sonra sorumluluk Ankara Valiliği ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğüne aittir. Bu sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz.


Eğitim Sen

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri