Ankara'da sürpriz transfer

Başkent, 29 Mart yerel seçimlerinin üzerinden henüz 17 gün geçmişken sürpriz bir transferle sarsıldı.

BALA ilçesi Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz, AKP'ye katıldı. Gürbüz'ün transferinden bir kaç gün önce Gökçek'le yaptığı görüşmenin etkili olduğu öğrenilirken, Gürbüz'ün önceki gün de AKP Ankara İl Başkanı Halis Bilge'yle görüştüğü öğrenildi.

Gürbüz "Bala, hizmete mahrum kalmış. Yıllardır siyasi çekişmelerden Bala ve Balalılar zarar görmüş. İlçemizin, Atatürk'ün Bala milletvekili oluşundan kaynaklanan namı var. Buna rağmen hizmet alamamış. Bala'nın daha iyi hizmet alabilmesi için AKP'ye üye oldum" dedi.

29 Mart yerel seçimlerinde, halkın büyük teveccühüyle MHP'den ikinci kez belediye başkanı seçildiğini ifade eden Gürbüz şöyle devam etti:

Meclis dengeleri değişti

Bize teşkilatım MHP dışında AKP'li, CHP'li, DP'li vatandaşlarımız da oy verdi. Sivil toplum örgütleri, Bala halkı ve Balalı iş adamlarımızla, görüş alışverişi yaptık. Hizmet için tek ortak çözüm önerisi vardı; 'Bala'ya hizmet getir, bunun için iktidarın yanında yer al.' İnşallah bu dönemde daha iyi hizmet vereceğiz, projelerimizi hayata geçireceğiz."

Gürbüz, proje ve hedeflerini ise şöyle sıraladı:

"Doğalgazın Bala merkezine de getirilmesi, TOKİ ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kentsel dönüşüm projesinin uygulanması, Kesikköprü Baraj Gölü'nün bir bölümünün turizme açılması, İlçeye kültür sitesi kazandırılması."

Bala'lı belediye meclis üyeleri de AKP'ye geçerken Büyükşehir Belediye Meclisi'nde koltuk dağılımları değişti. AKP'nin sandalye sayısı 56'dan 59 çıkarken, MHP'nin sandalye sayısı 21'den 18'e indi.

Hürriyet


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri