Ankara'da pazartesi 'Fırtına'sı

Türkiye güne Ankara'da başlayan yüksek rütbeli emekli genarellere yapılan gözaltılarla uyandı.. Başbuğ Mısır ziyaretini erteledi..

 

ENSONHABER.com/ÖZEL Türkiye bugün Balyoz Darbe Planı operasyonuyla uyandı. Operasyon için sabahın erken saatlerinde İstanbul Başsavcılığı'nın talimatıyla düğmeye basıldı. Eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek ve Eski 1.Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun'un da aralarında bulunduğu, 17 emekli general, 4 muvazzaf amiral, 27 subay ve bir astsubay gözaltına alındı.

Gözaltına alınan kuvvet komutanlarının ortak özelliği aynı dönemde görev yapmış olmaları. Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Fırtına ve Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Örnek 2005 yılında emekli edilmişlerdi.

BAVULLA GELEN BELGELER GERÇEK ÇIKINCA
Emniyet Kriminal Dairesi, Balyoz Darbe soruşturması ile ilgili Taraf gazetesi tarafından bavulla teslim edilen belgelerin gerçek olduğunu belirledi. Operasyonun belgelerin gerçek çıkması sonucu başladığı öğrenildi.

KİMLER GÖZALTINDA
Daha önce Yakamoz, Sarıkız, Ayışığı ve Eldiven darbe planlarıyla ilgili ifade veren Eski Kuvvet Komutanlarından İbrahim Fırtına, Özden Örnek gözaltına alınırken Aytaç Yalman'ın ise gözaltına alınanlar arasında ismi geçmiyor. Yalman'ın gözaltına alınan isimler arasında olmaması yürütülen soruşturmanın Balyoz Darbe Planı kapsamında yürütüldüğü izlenimini arttırıyor.

ÇETİN DOĞAN'IN EVİ ARANIYOR
İlk olarak Balyoz Darbe Planı iddasıyla Emekli Orgeneral Çetin Doğan ve Tuğgeneral Süha Tanyeri'nin evi arandığı haberleri geldi. Ancak, Çetin Doğan'ın eşi arama iddialarını yalanladı. Ancak ilerleyen saatlerde Çetin Doğan aramaların yapıldığını açıkladı. Doğan'ın gözaltına alındığı yönünde çelişkili bilgiler de sözkonusu. Ancak Habertürk TV'ye bilgi veren Doğan'ın henüz savcıyla birlikte evinde olduğu ileri sürüldü.

İBRAHİM FIRTINA GÖZALTINDA
İstanbul Başsavcıların emri ile sabah saatlerinde Ankara'da 20'ye yakın noktaya polis baskını yapıldı. Balyoz darbe planı iddialarıyla ilgili baskınlarda gözaltına alınanlar arasında flaş isimler de var. Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Org. İbrahim Fırtına da bu isimler arasında.

ÖRNEK DE GÖZALTINDA
Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek de gözaltına alındı. Ayışığı, Sarıkız ve Yakamaz darbe planları iddiaları Özden Örnek'in günlüklerine dayanıyordu. Özrnek daha önce Aytaç Yalman ve İbrahim Fırtına ile birlikte İstanbul'da ifade vermiş ardından serbest bırakılmıştı.

ÖNCEKİ 1. ORDU KOMUTANI DA GÖZALTINDA
Fırtına ile aynı dönemde 1. Ordu komutanlığı yapan emekli Org. Ergin Saygun da gözaltına alındı. Ergin Saygun 2009 Ağustos'da emekli edilmişti.

ÜÇ ÜST DÜZEY KOMUTAN DA İSTANBUL EMNİYETİ'NDE
Gözaltına alınan Eski Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına, Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek ve 1. Ordu Komutanı Ergin Saygun'un saat 16.38 itibariyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne getirildiği öğrenidli.

ÖCALAN'I GETİREN KOMUTAN GÖZALTINDA
Ayrıca diğer gözaltına alınan emekliler arasında Korgeneral Engin Alan ve Ayhan Poyraz'ın da olduğu öğrenildi.
Korgeneral Engin Alan, Abdullah Öcalan'ı Türkiye'ye getiren ekipte görev aldığı belirtildi.

YÜKSEK RÜTBELİ EMEKLİ ASKERLER İSTANBUL ADLİYESİ'NDE
Balyoz Darbe planı iddiaları kapsamında Emekli Albay Emin Küçükılıç, Emekli Tümamiral Özer Karabulut'un İstanbul Adliyesi'nde  oldukları belirtiliyor...

Öte yandan emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk ve Eski Kuz'un da gözaltına alındığı öğrenildi.

BURSA'DA DA GÖZALTI VAR
Soruşturma kapsamında Bursa'da da emekli albay olduğu belirtilen Ahmet Metin Dikici Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince evinde gözaltına alındı.
 

İZMİR'DE ERGENEKON GÖZALTISI
Deniz Kurmay Albay Ü.Ö izmirde Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındı..

FIRTINA İSTANBUL'A GETİRİLDİ
Sabah saatlerinde Ankara'da başlayan gözaltılar sonrası yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Başkent'te gözaltına alınan İbrahim Fırtına ve beraberindeki 7 kişi İstanbul Sabiha Gökçen Hava Limanı'na getirildi.

Öte yandan Habertürk TV'de yer alan bilgilere göre İstanbul polisi İstanbul Adliyesi çevresindeki bazı binalarda arama gerçekleştiriyor...

İŞTE GÖZALTINA ALINANLARIN LİSTESİ
17 emekli general, 4 muvazzaf amiral, 27 subay ve 1 astsubay toplam 49 kişi gözaltında.. Gözaltına alınan isimlerin bazıları ise şöyle:

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek

Eski 1.Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun

Emekli Korgeneral Yavuz Yalçın

Emekli Korgeneral Engin Alan

Emekli Korgeneral Ayhan Taş

Emekli Korgeneral Mustafa Çalış

Emekli Tümamiral Özer Karabulut

Emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk

Emekli Albay Emin Küçükkılıç

Emekli Deniz Kurmay Albay Ümit Özcan

Emekli Deniz Oramiral Feyyaz Öğütçü

İSTANBUL'DA MEHMETÇİK VAKFI'NDA ARAMA
Kadıköy'de bulunan TSK Mehmetçik Vakfı İstanbul Temsilciliği'nde arama yapılıyor. Vakfın bulunduğu binada bazı emekli generallerin oturduğu öğrenildi.

Sabah saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Caddebostan'da bulunan TSK Mehmetçik Vakfı İstanbul Temsilciliği'nde arama yapmaya başladı.

Bu arada, vakfın bulunduğu binada bazı emekli generallerin oturduğu öğrenildi.

-Mehmetçik Vakfı'nda yaklaşık 3 saat süren arama tamamlandı. Vakıf'ta elde edilen bazı dosyalar emniyete götürüldü.

HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA
Ankara'da yaşanan gözaltılar sonrasında hükümet cephesinden ilk açıklama Başbakan'la birlikte İspanya'da bulunan
 İçişlerşi Bakanı Beşir Atalay'dan geldi. Atalay yaşananları yakından takip ettiklerini kaydetti.

BAŞBUĞ MISIR GEZİSİNİ İPTAL ETTİ
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, 'Balyoz darbe planı' iddiaları üzerine yapılan arama ve gözaltılar nedeniyle Salı günü gerçekleştireceği Mısır ziyaretini erteledi.

SON ANDA ERTELEDİ

İstanbul Başsavcıların emri ile sabah saatlerinde Ankara'da 20'ye yakın noktaya polis baskını yapıldı. Balyoz darbe planı iddialarıyla ilgili baskınlarda gözaltına alınanlar arasında flaş isimler de var. Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Org. İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Org. Ergin Saygun ile birlikte çok sayıda albay gözaltına alındı. Tüm bu gelişmeler üzerine Org. Başbuğ, Mısır'a gerçekleştireceği ziyareti erteledi.

MUHALEFETTEN İLK YORUM
Ankara'da başlayan gözaltı dalgası sonrası muhalefet cephesinden ilk tepki CHP'li Onur Öymen'den geldi. NTV canlı yayınına katılan Öymen, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un bo konuda söyleyecek sözü olması gerektiğini ifade etti. Ergenekon soruşturmasınında şuana kadar tek bir kişinin dahi mahkum olmadığını dile getiren Öymen, yaşananları kaygıyla takip ettiklerini söyledi.

MHP'li FARUK BAL
Biz Ergenekon ifadesinin kullanılmasını istemiyoruz. MHP olarak milliyetçiliğin gereği olarak hukukun gereğinin yerine getirilmesini bekliyoruz. Bu soruşturmaları AKP'nin çöküşünü engellemek için alet olarak kullanıldığını düşünüyoruz.

http://www.ensonhaber.com/gundem/257007/ankarada-pazartesi-firtinasi.html

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

KAMU PERSONELİ Haberleri