Ankara'da Öğretmen Görevlendirmelerindeki Gerçek Sorun Ne?

Ankara'da Öğretmen Görevlendirmelerindeki Gerçek Sorun Ne?

Ankara'daki Öğretmen Görevlendirmeleri Neden Yapılamadı?

Bu sorunun cevabını tam olarak bilmiyoruz. Büyüklerimiz en iyisini bilirler.

Bir kere esas sorun; eğitimin başkentinde neden bu kadar fazla öğretmen eksiğimiz var? Çevremize baktığımızda bu sorunun cevabını buluyoruz.

Çeşitli nedenlerle Bakanlık, Talim Terbiye Kurulu, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, İl Milli Eğitimde yer alan çok sayıda komisyonlar, İlçelerde yer alan komisyonlar, İl ve İlçelerde halen şube müdürü olarak görevlendirilen öğretmenler / yöneticiler nedeniyle yüzlerce öğretmen açığı oluşmaktadır. Bunun yanında doğum izinleri vb. nedenlerle kısa veya uzun süreli izinli olan personelin yerine de öğretmen görevlendirmesi gerekmektedir.

Bu görevlendirmeler, çoğu zaman "ahbap-çavuş" ilişkileri neticesinde yapılıyordu kısa bir süre öncesine kadar.

Kendilerini güçlü ve hakim gösterme yarışında olan "kasaba siyasetçisi" anlayışında olan siyasiler için bu tür görevlendirmeler bulunmaz bir fırsat olarak karşılarına çıkmaktaydı. Var güçleriyle baskı araçlarını kullanarak, istedikleri kişileri istedikleri yere görevlendirmek isteyen bu kişiler çoğu zaman başarılı olmuşlardı.

Ancak, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu "herkese eşit mesafede yaklaşım ve adalet" ilkesi ile yeni Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ömer Dinçer'in haksız görevlendirmeleri bir bir iptal etmesi ile başlayan süreçte durum aşağıdaki görevlendirmelere kadar inmiş gözüküyor.

Hakkıyla, belli kriterlere göre yapılan görevlendirmelere bir diyeceğimiz yok. Ancak her türlü haksız ve hukuksuz görevlendirmeye de karşı olmak gerektiğini düşünüyoruz.

Ahmet DANIŞ / Eğitim Yöneticisi

 (Sitemize gelen yazıdan özet olarak verilmiştir. TurkiyeEgitim.com)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri