Ankara'da Müdürlük Atamalarında Hata mı var?

Ankara'da Müdürlük Atamalarında Hata mı var?

Sınava dayalı müdür atamaları, Ocak 2012'de yönetmelik gereği valilikler tarafından duyuruya çıkarılmış, Ocak ayı içerisinde bir çok ilde atamalar gerçekleştirilmişti.

İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde de yapılan duyurunun ardından sonuçlar ilan edilmeye başlamıştı.

BİR ÇOK İLDE GEÇİKMELER YAŞANDI

Başta büyükşehirler olmak üzere bir çok ilde atama sonuçları geç ilan edildi. Bunun gerekçesi olarak da, yanlış atamalar karşımıza çıktı.

Özellikle İstanbulda yapılan uyarılara rağmen atamalarda yanlışlıklar yapıldığını gözlemledik. Sonrasında hatalar ortaya çıkınca yeniden değerlendirme gündeme geldi.

ANKARA'DA ÖNCE GECİKME YAŞANDI

Ankara'da ise, bundan önce hiç rastlamadığımız şekilde, Etimesgut'ta bir okul müdürünün "Emekli olma-olmama" kararsızlığı tüm yönetici adaylarının motivasyonunu bozdu. Sürecin uzaması "Acaba başka bir şeyler mi dönüyor?" türünden soruları ister istemez akıllara getirdi.

AÇIKLANAN LİSTEDE HATALARIN OLDUĞU İDDİASI

Şimdi de sitemize gelen bilgilere göre, bazı kurum müdürlüklerinde, özellikle müdür yardımcılığında geçen sürelerin hesaplanması ve buna bağlı olarak A,B ve C tipi kurum müdürlüğü tercih edebilme şartlarıyla ilgili yanlışlıkların yapıldığı iddia edilmektedir.

Bu iddilar karşısında Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yönetici Atama Birimi gerekli incelemeleri en kısa sürede yaparak kamuoyunu bilgilendirmelidir.

Bu kontrol süreci, yeni atanan müdürlerin göreve-başlama ayrılma işlemrinden önce tamamlanmalıdır. Aksi durumda söz konusu atamaların yargıya intikal etmesi ile atamaların iptal edilmesi sonucu ortaya çıkabilir.

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri