Ankara'da Kurumsal Kalitenin Geliştirilmesi Çalıştayı Yapılıyor

Eğitim Kurumlarında Kurumsal Kalitenin Geliştirilmesi Çalıştayı

Koordinatör Müdür Yardımcıları Fikret Yılmaz ile Yusuf Bağrıyanık’ın da açılış oturumuna katıldığı panele; Polonya’dan gelen eğitim yöneticileri, öğretmen ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinden oluşan heyet, akademisyenler, eğitim yöneticileri, okul müdürleri, öğretmenler katılıyor.

 

          Projenin kapsamı ve amacıyla ilgili olarak konuşan Strateji Geliştirme Şube Müdürü İlhan Koç, Ankara Millî Eğitim Müdürlüğü’nün yürüttüğü uluslararası projelerle aldığı ödüllere işaret ederek, Ankara’nın eğitimin de başkenti olma iddiasını sürdürdüğünü kaydetti.

 

          Koç’tan sonra kürsüye gelen Ankara Millî Eğitim Müdürü Aydoğan, çalıştay için Polonya’dan gelen konuklara ve katılımcılara teşekkür ederek, eğitimin dinamik ve kendini yenilemek zorunda olan bir süreç olduğuna işaret etti ve Ankara Millî Eğitim Müdürlüğü’nün bu bilinçle uluslararası projelerde yer almaya, öncü olmaya devam edeceğini kaydetti.

 

          Ülkemizin son yıllarda eğitim alanındaki yatırımlarını ve adımları katılımcılarla paylaşan Aydoğan, bütçeden eğitimin en büyük payı alması, derslik ihtiyacının giderilmesi için yapılan yatırımlar, öğretmen ihtiyacının giderilmesi ve bölgelerin ihtiyacına göre dengeli dağıtılması, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması, müfredatın gereksiz bilgilerden arındırılması, ücretsiz ders kitabı dağıtılması, Fatih Projesi gibi projelerle ülkemizin eğitim alanında çok büyük bir atılım içinde olduğunun altını çizdi.

 

          “17 milyon ilk ve ortaöğretime devam eden öğrencimiz var, nüfusumuzun yarısı 30 yaşın altında. Dünya ailesi içinde daha iyi bir yerde olmak için bu gençlik enerjisinden yararlanma gayretiyle çalışıyoruz. Genç nüfusun bir avantaj olduğunun farkındayız ve yarara dönüştürmek istiyoruz.” sözleriyle konuşmasını bitiren Aydoğan, katılımcılara başarı dileklerinde bulunarak, çalıştayın hayata geçmesinde emeği geçenleri tebrik etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri