Ankara'da İkinci Yürütmeyi Durdurma Kararı

Ankara'da İkinci Yürütmeyi Durdurma Kararı

SAVUNMANIN ÖZETİ : Dava konusu işlemin yargı kararını uygulamak amacıyla tesis
edildiği belirtilerek yürütmenin durdurulması isteminin ve davanın reddî gerektiği savunulmuştur.

KARARIN SON KISMI :Ankara 1. İdare Mahkemesinin yukarıda gerekçesine yer verilen 31.10.2008 günlü kararı, Ankara merkez ilçelerinden olan 8 ilçenin eğitim kurumlan yöneticiliklerinin boş bulunan kadrolarının ilan edilmemesine yönelik olup, Ankara Valiliğinin 2008/50 sayılı genelgesi uyarınca bu 8 merkez ilçe dışındaki ilçelerde boş bulunan eğitim kurumları yöneticiliklerinin ilan edilmesine yönelik bir karar olmadığı, dolayısıyla usulün uygun olarak atanan davacının başkasına ilişkin yargı kararının uygulanması gerekçe gösterilerek eski görevine atanmasına yönelik dava konusu işlemin yargı kararının aynen ve gecikmeksizin uygulanması kapsamında değerlendirilemeyeceği açık olduğundan, tesis edilen dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmamaktadır.
Diğer yandan, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nün 25.6.2008 günlü, 2008/50 sayılı Genelgesinin 3. paragrafının iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle açılan davada, Danıştay 2. Dairesinin 10.11.2008 gün ve E:2008/6011 sayılı kararı ile yürütmenin durdurulması isteminin reddedildiği görülmektedir.
Açıklanan nedenlerle, açıkça hukuka aykırılığı saptanan dava konusu işlemin uygulanmasının devamı
halinde -davacı, açısından, telafisi güç. zararların doğmasına-neden olabileceğinden, 2577- sayılı Yasanın
maddesi uyarınca teminat alınmaksızın dava sonuna kadar dava konusu işlemin yürütülmesinin durdurulmasına, kararın tebliğinden itibaren 7 gün içerisinde Ankara Bölge İdare Mahkemesine itiraz yolu açık olmak üzere 05.03.2009 tarihinde oybirliği ile karar verildi.


Mahkeme Kararı İçin Tıklayınız


memurlar.biz

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri