Ankara'da hükümetsiz resepsiyon

İsrail'le ilişkilerde “one minute” etkisi sürüyor. İsrail'in milli günü resepsiyonuna hükümetten katılım ismi yeni milletvekili adayları arısında gösterilmeyen bakanlarla oldu.

Sadece hükümet değil Ak Parti bile çok düşük düzeyde temsil  edildi. Resepsiyona Ak Parti’den katılan isimler Ak Partili eski bakanlar olan ancak milletvekili aday listelerine isimleri girmeyen Kürşat Tüzmen ve Hilmi Güler oldu.

Tüzmen’e de resepsiyon sırasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşme soruldu. Tüzmen, “İsmim miting meydanlarına meze yapılmasın” diye konuştu. Bu mesajı sabah Kılıçdaroğlu’na da verdiğini kaydeden Tüzmen CHP lideriyle arasında geçen diyoloğu şöyle anlattı: “Kendisiyle görüştük, asgari müşterekte birleştik. Kendisine 25 sene bürokraside sen beni biliyorsun, ben seni biliyorum.  Benim

Zeynep GÜRCANLI hurriyet.com.tr tanıdığım kadarıyla sen dürüst bir adamsın. Sen benim için ne diyorsun dedim. 'Sen de dürüstsün' dedi. Bana bir lafı yokmuş. Bundan sonra benim  söyleyecek bir sözüm yok. Kendisine sorun Kürşad Tüzmen nasıl bir adammış. İsmim meydanlarda meze yapılmasın.”

İSRAİL BÜYÜKELÇİSİ: TEPKİ BARİZ

Resepsiyon sırasında evsahibi İsrail’in Ankara büyükelçisi Gabi Levi’ye de düşük katılım soruldu. Levi hükümetin, askerlerin ve siyasi yetkililerin resepsiyonda henüz görülmemesini “Türkiye hükümetini davet ettik. Gelip gelmeme konusu onlara kalmış. Bunun büyük ihtimalle son durumun yansıması olduğunu düşünüyoruz. İnşallah iyi olacak.” sözleriyle yorumladı. Resepsiyona Türklerden katılım olmayınca dikkat çeken isimler başta ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone olmak üzere yabancı davetiler oldu.

 http://www.hurriyet.com.tr/gundem/17802783.asp?gid=381

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri