Ankara'da Ego Otobüsleri Bu Bayramda Da Ücretsiz

ANKARA(ANKA) - Başkent'te Kurban Bayramı süresince EGO otobüsleri ücretsiz yolcu taşıyacak, Karşıyaka ve Cebeci Asri Mezarlığı'na ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek. Tatil içinde hergün su ve gaz satışı yapılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Başkentlilerin Kurban Bayramı'nı rahat ve huzur içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla tüm önlemlerin alındığı belirtildi. Açıklamaya göre, bayram süresince EGO otobüsleri ücretsiz yolcu taşıyacak. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, hafta sonları ile birleşerek 9 güne çıkan tatil süresince alışveriş, konaklama, ulaşım merkezleri ile mezarlıkları sürekli denetim altında tutacak.
Zabıta ekipleri, Ankara'ya gelecek ve şehir dışına çıkacak vatandaşların huzurunu sağlamak için AŞTİ'de denetimleri arttıracak. Ayrıca şehir içi ulaşımı sağlayacak özel halk otobüsü, dolmuş ve taksiler de Zabıta Müdürlüğü Ulaşım Ekipleri'nce denetlenecek. Çevre Zabıtası ekipleri takviyeli olarak denetimlerini sürdürerek, kaçak kömür, çevre ve gürültü kirliliği ile ilgili şikayetleri değerlendirecek.
Öte yandan Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan, tüm izinlerin kaldırıldığını belirterek, Başkentlilerin alışverişlerini rahat ve güvenli bir ortamda yapabilmeleri için daha önceki bayramlarda olduğu gibi bu Bayram'da da işportacıların bulvar ve caddeleri işgal etmelerine izin verilmeyeceğini söyledi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Başkentlilerin bayramlarda aileleri ile birlikte akraba ve dost ziyaretlerini kolaylaştırmak için gelenekselleştirdiği EGO otobüsleri ile kent içi ücretsiz yolcu taşınması bu Bayram'da da devam edecek. Ankaralılar 4 günlük Kurban Bayramı süresince kent içi ulaşımda EGO otobüslerinden ücretsiz olarak yararlanabilecekler.

-MEZARLIKLARA ÜCRETSİZ OTOBÜS SEFERLERİ

Açıklamaya göre EGO, Kurban Bayramı süresince Karşıyaka ve Cebeci Asri Mezarlığı'na ücretsiz otobüs seferleri düzenleyecek. Karşıyaka Mezarlığını ziyaret edecek vatandaşlar 4 gün boyunca metro hattında bulunan “Hastane Durağı”ndan saat 06.00'dan itibaren 10 dakikada bir Karşıyaka Mezarlığı'na taşınacak. Cebeci Asri Mezarlığını ziyaret edecekler için de Bayram sonuna kadar Sıhhiye Köprüsü üzerinden ve Ulus Anafartalar Çarşısı önü ve Zafer Çarşısı önünden yarım saatte bir otobüs kaldırılacak. Karşıyaka Mezarlığı içinde 10 tane servis aracıyla özel ring seferleri yapılacak.
Ayrıca ziyaretçiler, Karşıyaka, Cebeci ve Sincan mezarlıklarının girişlerinde MEBiS “Mezarlık Bilgi Sistemi”nde yer alan Kiosklar sayesinde yakınlarının bulunduğu mezarı ve en kısa yolu harita çıktısı da alarak kolaylıkla bulabilecek. Her yıl olduğu gibi mezarlıklarda Bayram süresince hoparlörlerden Kuran-ı Kerim okunacak, nöbetçi güvenlik ve temizlik ekipleri de görev başında olacak.
Büyükşehir Belediyesi ve bağlı birimlerindeki hizmetlerin aksamaması için Bayram'da nöbetçi personel uygulamasına gidilecek. “188 Alo Ambulans” hizmeti bayram boyunca kesintisiz sürdürülerek Ankaralıların yardımına koşmaya devam edecek.

-ASKİ'DEN KESİNTİSİZ HİZMET-

Açıklamada ASKİ'nin de Bayram tatili boyunca tüm birimlerinde kesintisiz hizmete devam edeceği ifade edildi. Bayram'da kente su dağıtan pompalar ile arıtma tesislerinde hizmet tam kapasite devam ederken, meydana gelebilecek su ve kanal arızaları için tatil boyunca personel vardiyalı olarak 24 saat görevinin başında olacak.
Bayram süresince vatandaşların su ihtiyacını karşılamak üzere;
ASKİ Genel Müdürlük Binası'nda 08.00-16.45 saatleri arası (Bayram
süresince),
Kızılay Metro İstasyonu'nda 08.00-21.00 saatleri arası (tatil süresince),
ING Bank şubeleri ile Metro ve Ankaray İstasyon veznelerinde 09.00-17.00
saatleri arasında(12 Aralık Cuma günü), satış yapılacak.
ASKİ yetkilileri, vatandaşlardan kurban atık ve artıklarının tıkanıklıklara neden olmaması için kanalizasyon kanallarına atmamalarını, kurban kesim yerlerinde gösterilen uygun yerlere bırakmalarını istedi.

-DOĞALGAZ SATIŞ NOKTALARI

Başkent Doğalgaz A.Ş (Maltepe Doğalgaz Satış vezneleri 08.00-21.00 saatleri arası (tatil süresince), Kızılay Metro İstasyonunda saat 08.00- 21.00 saatleri arası (tatil süresince), doğalgaz satışı ilgili banka şubeleri ile Metro ve Ankaray İstasyon veznelerinde 09.00-17.00 saatleri arası (12 Aralık Cuma günü) doğalgaz satışı yapılacak.
ASKİ, İtfaiye ve cenaze hizmetlerinin yanı sıra Doğalgaz Arıza ekipleri de 24 saat aralıksız görev yaparak, vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılayacak.
Vatandaşlar Belediye ile ilgili ihtiyaç ve şikayetlerinde aşağıdaki telefonlara başvurabilecekler:
MAVİ MASA: 153, DOĞALGAZ ARIZA: 187, SU VE KANAL ARIZA : 185, İTFAİYE: 110, ALO CENAZE : 188, ALO DOĞUM: 188, ZABITA: 231 79 84 – 229 66 91 (ANKA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri