Ankara Üniversitesi'nden açıklama

Üniversite Senatosu akademisylenlerin gözaltına alınmasından kaygı duyduğunu belirtti

Ankara Üniversitesi Senatosu, birçok akademisyeni de kapsamına alan Ergenekon operasyonuna ilişkin olarak, çağdaş bir hukuk devletinde karşılaşılması mümkün olmayan uygulamaların, demokratik toplumun vazgeçilmez kurumları olan üniversitelere ve onların mensuplarına da yansımış olmasından derin kaygı duyduğunu belirtti.

Olağanüstü olarak toplanan Ankara Üniversitesi Senatosu birçok akademisyenin Ergenekon operasyonu kapsamına alınmasına tepki gösterdi. Senatodan çıkan kararda, “Üniversiteler ve akademik yaşam en fazla zararı, demokrasinin kesintiye uğradığı ve hukukun siyasallaştığı dönemlerde görmüştür. Ankara Üniversitesi, demokratik sürecin işleyişini engellemeye yönelik her türlü davranış ve girişimin karşısında durmayı, Atatürk ilke ve devrimlerine, Cumhuriyetin temel değerlerine ve kazanımlarına bağlılığın bir gereği saymaktadır” denildi. Senato kararında şunlar söylendi:

“Bir süredir üzüntüyle izlediğimiz, çağdaş bir hukuk devletinde karşılaşılması mümkün olmayan uygulamaların, demokratik toplumun vazgeçilmez kurumları olan üniversitelere ve onların mensuplarına da yansımış olmasından derin kaygı duymaktayız. Hukukun üstünlüğünü, çağdaş eğitim ve çağdaş yaşamın güvencesi olarak gören Ankara Üniversitesi, bağımsız yargı organlarının sorumluluğu altındaki adli sürecin hızlı ve doğru işleyeceğine olan inancını korumak istemektedir.”
habertürk

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

EĞİTİM Haberleri