Ankara müdür yardımcılıkları atamaları bu hafta açıklanacak.

Ankara müdür yardımcısı atamalarında nihayet sona gelindi.

      Ankara Milli Eğitim Müdürlüğünün, müdür yardımcılarının atamasını bu hafta açıklaması bekleniyor.

      Müdür yardımcılığı başvurularını aylar öncesinde almasına rağmen aylardır atamaların sonuçlarını açıklamayan İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün atamaları tamamladığı bilgisine ulaştık.  Aldığımız bilgilere göre şu anda tüm atamalar belli olmuş durumda.

      Ek2 ve müdür yardımcılığı sınavını kazanan adayların başvuruları birlikte alınmıştı. Daha sonra Danıştay tarafından Ek-2 formu ile ilgili bazı bölümler iptal edilmişti. Bu durumun sonucunda Ek2 formuna istinaden yapılan başvurular çıkartılarak yalnızca 2005 ve 2006 sınavını kazananların başvurularının değerlendirilmesi yoluna gidilmişti.

     76. maddeye istinaden yapılan müdür yardımcılığı atamaları ve mahkeme kararının farklı yorumlanmasıyla açılan davalar sonucunda görevlerine tekrar dönen müdür yardımcıları falan derken aylar geçti.

     Ve sonucunda; bu hafta, sınav kazanan müdür yardımcılarının başvuraları sonuçlandırıldı.

     Bizim düşüncemiz bütün illerde müdür yardımcılığı sınavını kazanan adayların zamanında başvurusu alınması ve atamalarının tamamlanması yönündeydi.

     2006 sınavını kazandığı halde hiç başvuru yapılmasına imkan tanınmayan müdür yardımcısı adaylarını düşündüğümüz zaman; Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yine de, hiç  başvuru almayan il milli eğitim müdürlüklerine oranla daha olumlu bir tutum sergilediğini söylemek mümkün görünüyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (13)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri