Ankara MEM Bugün Açıklamalı

Ankara MEM, Müdürlük başvuru sonuçlarını bugün açıklamalı. Neden mi?

Bakanlık, Yönetici Atamalarını illere bıraktığı zaman işin "savsaklanacağını" tahmin ettiği için belki de, bir atama kılavuzu yayınlamış, bir defaya mahsus olmak üzere ülke genelinde birliği sağlamak istemişti.

Ancak pek çok ilde sayıları 100'ü bile bulmayan yönetici atamaları cuma günü açıklanamamış, ya da yanlış bilgilerle açıklanmıştı.

Bakanlık ise haftasonu yaptığı çalışma ile bu durumu düzeltmiş, listeleri il milli eğitim müdürlüklerine göndermiştir.

Ankara'da ise bir başka "başıboşluk" hakim gözüküyor. 13 Ocak 2010'da tebliğ edilen bir mahkeme kararının müdürlük başvuru ve atamalarını etkileyeceği belli iken, başvurularının alınıp açıklanacağı zamana kadar bekletiliyor. Bakanlıktan görüşler alınıyor ve müdürlük başvuruları son dakikada donduruluyor.

Şimdi en saf yönetici adayı bile düşünüyor ve kendi kendine soruyor:

1. Bu meşhur 2009 müdür yardımcılığı atamaları iptalleri kaç müdür adayını etkiliyor? Bu sayı bir kaç günlük bir çalışma ile çözülemeyecek kadar fazla mı?

2. Bu çalışmayı neden öğrendiğinizi iddia ettiğiniz son başvuru gününde (26 Ocak 2010) ve ertesi günde (açıklanması gereken 28 Ocak 2010 mesai bitimine kadar) yapmadınız? Kadronuz bu basit işlemi 48 saatte yapamayacak kadar tecrübesiz mi?

3. Hadi kabul edelim her şey Cuma günü oldu-bitti. Koskaca haftasonu bu iş bitirilemez miydi? (bugün erken saatlerde açıklanmayacağını tahmin ederek yazıyorum:) )

4. Bu konuda İl Milli Eğitim kadrolarınızın yetersiz olduğunu kabul edelim. İlçelerden yardım isteseniz (yani her ilçe kendi adaylarını tarayıp düzenlese) bu iş 2-6 saatte biter. Bunu neden yapmadınız ve yapmıyorsunuz?

5. Siz 1 Şubatta bu işi sonuçlandırmadınız diyelim. Bakanlık takvimine göre 2 Şubat 2010'da Müdürbaşyardımcılığı süreci başlıyor. O zaman ne yapacaksınız? Yoksa sadece mevcut Müdürbaşyardımcılığı kadrolarını ilan edip böylece müdürlüğe geçecek kadroları boş bırakıp görevlendirmeler için yer mi açacaksınız?

Buradan İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerine sesleniyoruz: Bu geçikmelerden yönetici adayları oldukça rahatsız. Yarın bu yöneticilerin yüzlerine çekinmeden bakabilmek istiyorsanız lütfen bu belirsizliğe bir an evvel son verin.

1 Şubat 2010 Pazartesi (yani bugün) mesai bitimine kadar bu işi sonlandırın. Atama takviminde olduğu gibi 2 Şubat 2010 (yarın) yeni boş olan kadrolarla birlikte boş Müdürbaşyardımcılığı kadrolarının tamamını ilan edin.

Saygılarımla.

Mehmet SAYGIN

Eğitim Yöneticisi


Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri